Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκαταλείπει τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις στις τράπεζες το δημόσιο

  Εγκαταλείπει τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις στις τράπεζες το δημόσιο
Οι άκρως απαγορευτικές αποτιμήσεις με την ΑΤΕ να εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 1,1 δις ευρώ και το ΤΤ 825 εκατ ευρώ οδηγούν το ελληνικό δημόσιο να εγκαταλείψει για το ορατό μέλλον τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις στις κρατικές τράπεζες.....
Πρακτικά δεν θα πωληθεί ποσοστό της ΑΤΕ άρα θα διατηρηθεί το 77% ενώ όπως ορθά επέμενε η διοίκηση του ΤΤ δεν τίθεται θέμα αλλαγής της υφιστάμενης μετοχικής δομής του Ταμιευτηρίου.
Είναι ξεκάθαρο ότι με την ΑΤΕ σε αυτά τα επίπεδα π.χ. η πώληση του 26% από το 77% στο 51% θα απέφερε 260 εκατ ευρώ περίπου στο ελληνικό δημόσιο.
Αντίστοιχα αν πουλούσε το 34% του ΤΤ θα του απέφερε 280 εκατ ευρώ.
Άρα θεωρητικά και πρακτικά μη συμφέρουσες τιμές.
Το ελληνικό δημόσιο με βάση πηγές έχει αποφασίσει να μην εγκαταλείψει τουλάχιστον στρατηγικό τον έλεγχο του ΤΤ άρα δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα στην μετοχική σύνθεση ενώ στην ΑΤΕ μπορεί στο μέλλον να πωληθεί μέσω placement ένα ποσοστό 10% με 15%.
Ωστόσο χρονικά αυτό μάλλον μετατοπίζεται για την επόμενη 2ετία.
Πρακτικά λοιπόν το κράτος θέτει εκτός των σχεδίων τους τις τράπεζες πολλώ δεν μάλλον την Attica bank στην οποία έχει έμμεση συμμετοχή.
Η Attica bank έχει καταγράψει άνοδο εσχάτως και μάλιστα εκδηλώνονται και αξιόλογες αγορές.
Πολλοί θεωρούν ότι ή το ΤΤ θα αποφασίσει να πωλήσει την συμμετοχή του στην Attica bank το 22,5% ή μπορεί η Attica bank να βρεθεί στο επίκεντρο deals ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης