Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017

Γαλλία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της Γαλλίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (28/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ανακάμπτωντας από την υποτονική κινητικότητά του που εμφάνισε κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της χώρας διαμορφώθηκε στις 102 μονάδες, έναντι 100 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανάμεναν η άνοδος του δείκτη να περιοριστεί στις 101 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης επέστρεψε μετά από τέσσερι μήνα πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες των νοικοκυριών για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε στις -11 μονάδες, έναντι -16 μονάδων τον Οκτώβριο του 2016, ενώ σημαντική άνοδο είχει και η οπτική τους απέναντι στην ικανότητα εξοικονόμησης, αγγίζοντας τις -2 μονάδες, έναντι -9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, οι ανησυχίες των νοικοκυριών για την ανεργία επιδεινώθηκαν, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 5 μονάδες, έναντι 12 μονάδων προηγουμένως, ενώ οι πληθωριστικές προσδοκίες για το προσεχές έτος μειώθηκαν κατά 8 μονάδες, στις -29 έναντι -21 τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης