Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.294,40 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.294,40 δολ. ανά ουγγιά
Μ κέρδη 0,6%, στα 1.294,40 δολ. ανά ουγγιά, έκλεισε ο χρυσός, λόγω του αδύναμου δολαρίου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (27/11/2017) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο βρέθηκε σήμερα υπό πίεση, υποχωρώντας έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Γερουσία αυτή την εβδομάδα, αλλά και την αυριανή (28/11) ακρόαση επιβεβαίωσης του Jerome Powell στη θέση του νέου προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,6% ή 7,10 δολ., στα 1.294,40 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο χρυσός υποχώρησε συνολικά κατά 0,7%.
Εν τω μεταξύ, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου, που επίσης είναι ενεργό, ενισχύθηκε επίσης κατά 0,6%, στα 1.298,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 111,1 γιεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου κατήλθε ενδοσυνεδριακά στο χαμηλό εννέα εβδομάδων των 92,496 μονάδων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης υποχώρησε σχεδόν κατά 1%, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.
Το δολάριο υποχώρησε ενδοσυνεδριακά και σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να ανέρχεται στο 1,1946 δολ., εν μέσω της αυξημένης αισιοδοξίας ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία, με τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ του CDU της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, και των Σοσιαλδημοκρατών του Martin Schulz.
Ωστόσο, το ευρώ έχασε αργότερα τα κέρδη του, υποχωρώντας περί τις 21:00 κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,19 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει στήριξη στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα και στην κατάθεση της απερχόμενης προέδρου της Fed, Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη (29/11).
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την ομιλία προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed θεωρείται σίγουρη.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα πως μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον» θα ήταν κατάλληλη, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική αναμονή για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης