Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα η Wall Street, με την προσοχή να στρέφεται στην ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Γερουσία στις ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (27/11/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Γερουσία στις ΗΠΑ, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,01%, στις 23.555,34 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,01% και κινείτο στις 2.602,48 μονάδες, ενώ o Nasdaq κινείτο κατά 0,07% χαμηλότερα, στις 6.885,35 μονάδες.



H Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει την πρότασή της για τη φορολογική μεταρρύθμιση την προσεχή Πέμπτη (30/11).Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τη φορολογική μεταρρύθμιση από την προεδρική εκλογή του Donald Trump το 2016. αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα το Κογκρέσο θα μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2017.
Εάν η Γερουσία περάσει την πρότασή της, τότε θα πρέπει να συγγραφεί ένα νομοσχέδιο από κοινού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις της Γερουσίας και της Βουλής διαφέρουν μεταξύ τους, κυρίως ως προς τον χρόνο εφαρμογής της μείωσης του εταιρικού φόρου.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ τα «βλέμματα» είναι στραμμένα και στις ομιλίες δύο αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) - του προέδρου της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, και του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο κλάδος του λιανεμπορίου καταγράφει ανοδικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» σε ισχυρές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Οι μετοχές πολυκαταστημάτων βρήκαν στήριξη στις ισχυρές πωλήσεις της Black Friday, αλλά και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Cyber Monday.
Οι μετοχές της Kohl's ενισχύονται κατά 0,2%, της J.C. Penney καταγράφουν κέρδη 0,3%, ενώ της Wal-Mart σημειώνουν άνοδο 0,8%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να απομακρύνεται από τα υψηλά δύο ετών στα οποία είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό υποχωρούσε κατά 1,6%, στα 58 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρούσε κατά 0,1%, στα 63,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης