Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Προετοιμαστείτε για μία απογοήτευση στη συνάντηση ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου 2017

Citigroup: Προετοιμαστείτε για μία απογοήτευση στη συνάντηση ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου 2017
Ο επικεφαλής στα ζητήματα εμπορευμάτων της Citigroup, Ed Morse, εκτιμά ότι δε θα υπάρξει συμφωνία για επέκταση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2018
Την εκτίμησή του ότι η αγορά θα απογοητευτεί από την επικείμενη συνάντηση ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου του 2017, εξέφρασε ο επικεφαλής στα ζητήματα εμπορευμάτων της Citigroup, Ed Morse, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της συμφωνίας μέχρι τα τέλη του 2018.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Morse σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Bloomberg, «υπάρχει ένας ενθουσιαμός στην αγορά σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για επέκταση των περικοπών μέχρι το τέλος του 2018», για προσθέσει εν συνεχεία ότι «εκτιμώ ότι υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει απογοήτευση απέναντι σε αυτό που έρχεται στις 30 Νοεμβρίου».
Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινήσει ότι «βασική μας υπόθεση είναι δε θα έχουμε επέκταση της συμφωνίας για το σύνολο του επόμενου έτους στις 30 Νοεμβρίου».
Η Citi αναφέρει ότι είναι πιθανό να υπάρξει μία επέκταση της συμφωνίας μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, η οποία θα επικυρωθεί στην επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ, ενώ ένα ακόμα πιθανό σενάριο είναι ο Οργανισμός να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2018 πριν αποφασίσει κάποια επέκταση, γεγονός που συγκλίνει με τις πεποιθήσεις των ρώσω αξιωματούχων.
«Ο Ιανουάριος είναι η πρώτη ημερομηνία κατά την οποία μπορούμε στην πραγματικότητα να μιλάμε αξιόπιστα για την κατάσταση της αγοράς», είχει δηλώσει πριν από δύο μήνες ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak.
Παράλληλα, η Citi εκτιμά ότι εν τέλει θα υπάρξει επέκταση στις περικοπές παραγωγής μέχρι τα τέλη του 2018, ωστόσο αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω μίας σειράς ανακοινώσενω και όχι άμεσα.
Εφόσον οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν επεκτείνουν τη συμφωνία κατά την προσεχή συνάντηση, είναι δύσκολο να μην υπάρξει μία απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με τον Morse να υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μία πιθανότητα ενός selloff βραχυπρόθεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης