Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέο χτύπημα της Standard & Poor's στην Ευρώπη - Υποβάθμισε σε ΑΑ+ τον EFSF, αποτέλεσμα της υποβάθμισης Γαλλίας, Αυστρίας - Developing το outlook - Regling: Ο EFSF μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του

tags :
Νέο χτύπημα της Standard & Poor's στην Ευρώπη -  Υποβάθμισε σε ΑΑ+ τον EFSF, αποτέλεσμα της υποβάθμισης Γαλλίας, Αυστρίας - Developing το outlook - Regling: Ο EFSF μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του
Νέο χτύπημα στην Ευρώπη από τον οίκο Standard & Poor's. Μετά την απόφασή του την Παρασκευή να προχωρήσει στην υποβάθμιση 9 ευρωπαϊκών κρατών, σήμερα αποφάσισε να στερήσει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Ειδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης του EFSF σε ΑΑ+ από ΑΑΑ προηγουμένως, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση A-1+. Το outlook είναι developing.
Ο οίκος επισημαίνει ότι η κίνησή του αυτή είναι απόρροια της απόφασής του την περασμένη Παρασκευή να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις 9 ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων Γαλλία και Αυστρία που έχασαν την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ.
"Γαλλία και Αυστρία είναι εγγυητές του EFSF και εφόσον υποβαθμίστηκαν σε ΑΑ+, ο EFSF δεν μπορεί να διαθέτει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ", σχολιάζει στην έκθεσή του ο οίκος.
"Το developing outlook σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα αναβάθμισης ή υποβάθμισης της αξιολόγησης του EFSF σε ορίζοντα 2 ετών", προσθέτει η S&P.
"Eάν ο EFSF μπορέσει εκ νέου να υποστηριχθεί με εγγυήσεις αξιολόγησης ΑΑΑ, τότε είναι πιθανή η αναβάθμισή του σε ΑΑΑ", επισημαίνει στη συνέχεια ο οίκος.
Στο άκουσμα της είδησης για την υποβάθμιση, o επικεφαλής του EFSF, Κ. Reging σχολίασε: "Η υποβάθμιση αυτή δεν συνιστά μείωση της δανειοδοτικής ικανότητας του μηχανισμού. Ο EFSF διαθέτει επαρκή μέσα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παρέμεινε αμετάβλητη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ήτοι στο Α-1".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης