Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kloeckner (CDU): Οι συνομιλίες με το SPD για τον Μεγάλο Συνασπισμό δεν θα αρχίσουν πριν το 2018

Kloeckner (CDU): Οι συνομιλίες με το SPD για τον Μεγάλο Συνασπισμό δεν θα αρχίσουν πριν το 2018
Παράταση φαίνεται ότι παίρνει η πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης 
Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό του νέο Μεγάλου Συνασπισμού με το SPD ενδέχεται να μην αρχίσουν πριν το επόμενο έτος, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του CDU, παρατείνοντας την αβεβαιότητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Merkel -της οποίας η τέταρτη θητεία τέθηκε εν αμφιβόλω όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με το FDP και τους Πράσινους- έλαβε μια πολιτική δέσμευση από το SPD.
Ειδικότερα, έπειτα από έντονες πιέσεις για την διασφάλιση της σταθερότητας και την αποφυγή νέων εκλογών, το SPD συμφώνησε να συζητήσει σχετικά με τη στήριξη στην κυβέρνηση της Merkel, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ένα νέο Μεγάλο Συνασπισμό ή μιας μειοψηφικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά της, όμως, η Julia Kloeckner αντιπρόεδρος του CDU δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να μην αρχίσουν πριν το νέο έτος (2018).
«Η λεπτομέρεια προέχει της ταχύτητας» δήλωσε στο ARD και πρόσθεσε «αναμένων ότι οι συζητήσεις θα αρχίσουν το επόμενο έτος», ενώ απηύθυνε έκκληση στο SPD να μην θέσει νέες κόκκινες γραμμές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα πριν καν αρχίσουν οι συζητήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης