Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή, θωρακίζεται ημέρα με την ημέρα

Σπίρτζης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή, θωρακίζεται ημέρα με την ημέρα
Τις περισσότερες φορές που καταγγέλλει η ΝΔ αναφερόμαστε είτε σε γελοιότητες είτε σε στημένες επικοινωνιακές ιστορίες είπε ο κ.Σπίρτζης
Την θέση ότι η κυβερνητική συνοχή όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά θωρακίζεται ημέρα με την ημέρα διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης με αφορμή και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και με αφορμή την ερώτηση της ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για σκάνδαλο, ο κ.Σπίρτζης υποστηρίζει ότι «η αντιπολίτευση έχει μια συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική εδώ και χρόνια, που βασίζεται στη λαϊκίστικη τακτική του «πες, πες, κάτι θα μείνει».
«Δεν έχει καταλάβει ότι οι εποχές άλλαξαν.
Αναζητά φαντάσματα σε δήθεν σκοτεινές πλευρές, καταγγέλλοντας τους πάντες, ζητώντας παραιτήσεις υπουργών και την επόμενη ημέρα το ξεχνά, προσπαθώντας να καλύψει τα ψέματα και τον κιτρινισμό που έχει επιχειρήσει, πάντα με τη συνεργασία συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι πολίτες ξέρουν.
Έχουν κρίση για τα ψέματα της αντιπολίτευσης, για τη στημένη δημοσιογραφία και έχουν γυρίσει την πλάτη πολλάκις σε μεθοδεύσεις, αυτού του είδους.
Αυτό θα γίνει και σήμερα.  
Τι να σας υπενθυμίσω; Να σας θυμίσω τι έλεγαν για τα  έργα των οδικών αξόνων:
Το πρώτο διάστημα ότι δεν θα τα ολοκληρώσει η δογματική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στη συνέχεια ότι καθυστερούμε και δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και, όταν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως, ότι εγκαινιάζαμε τα έργα που είχαν ολοκληρωθεί επί των κυβερνήσεων τους.
Τις περισσότερες φορές που καταγγέλλει η αντιπολίτευση αναφερόμαστε είτε σε γελοιότητες είτε σε στημένες επικοινωνιακές ιστορίες.
Τα γνωστά fake news, των επικοινωνιακών επιτελείων, που, ιδιαίτερα σήμερα, θέλουν να καλύψουν τις καθημερινές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν την αντιπολίτευση και τα στελέχη της» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη συνοχή της κυβέρνησης.
«Η κυβερνητική συνοχή όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θωρακίζεται κάθε μέρα.
Θωρακίζεται από τα βήματα να βγει η χώρα, οριστικά τον Αύγουστο, από την περιπέτεια των μνημονίων, που την έβαλε η ΝΔ και ο παλαιοκομματισμός.
Θωρακίζεται από την πορεία των δυνάμεων της πραγματικής οικονομίας, που επιτέλους βλέπουν μια κυβέρνηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και των επενδύσεων και όχι της αποεπένδυσης και της φτωχοποίησης της χώρας.
Θωρακίζεται από την προσπάθεια να στηρίξουμε τους πιο αδύνατους, να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη...
Να επιστρέφουν τα πλεονάσματα σε αυτούς που έχουν επωμιστεί τα βάρη.
Θωρακίζεται από τις πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που υλοποιούνται για να μην τρώνε τα κυκλώματα τους κόπους του ελληνικού λαού.
Θωρακίζεται από τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας και της φωνής που έχει αποκτήσει, με την πολιτική και τη στάση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Θωρακίζεται τέλος από την ελπίδα και την προσμονή του ελληνικού λαού για αυτή τη κυβέρνηση, παρά τα προβλήματα που ζει καθημερινά» υποστήριξε ο υπ. Υποδομών, κατηγορώντας για λαϊκισμό τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.
Ερωτηθείς για το ποιος φταίει για τις καταστροφές στη δυτική Αττική, ο κ.Σπίρτζης είπε ότι «όποιος προσπαθεί να αναζητήσει ευθύνες στον περιφερειάρχη ή στον δήμαρχο που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση τη στιγμή που έχουμε τέτοια γεγονότα, κοροϊδεύει και λαϊκίζει».
«Η κατάσταση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας είναι δραματική.
Από το 1994 έχουν καταγραφεί 172 πλημμύρες, χωρίς να υπολογίζονται αυτές του τελευταίου τριμήνου.
Σας ρωτώ λοιπόν σε ποια περιοχή της χώρας δεν είχαμε τα ίδια φαινόμενα με την Μάνδρα, που εκτός των παθογενειών είχαμε ένα πραγματικά ακραίο καιρικό φαινόμενο;
Η χώρα μας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν ήταν έτοιμη, δεν ήταν θωρακισμένη, για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν είχε τις υποδομές για να αντιμετωπίσει ακόμη και τις συνήθεις για τον τόπο μας καιρικές συνθήκες.
Οι αιτίες πολλές και οι στρεβλώσεις διαχρονικά αντί να βελτιώνουν την θωράκιση της χώρας την επιδείνωσαν.
Σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπου και αν υπήρξαν καταστροφές, οι αιτίες είναι ίδιες:
Μηδενικός χωροταξικός σχεδιασμός, μπαζωμένα ρέματα, κλεισμένα ρέματα με μικρούς ή ανύπαρκτους αγωγούς, καταπατημένες εκτάσεις και δόμηση διαφόρων δραστηριοτήτων στις όχθες των ρεμάτων, ανύπαρκτα δίκτυα όμβριων υδάτων, άναρχη δόμηση, άναρχη χωροθέτηση, ακόμη και δημόσιων υποδομών» ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης