Τελευταία Νέα
Speculator

Τελικά πολύ speculator ο Αποστολόπουλος…. – Στο επίκεντρο η μετοχή του Υγεία και… τι θα έκανε ο Ανδρέας;

Τελικά πολύ speculator ο Αποστολόπουλος…. – Στο επίκεντρο η μετοχή του Υγεία και… τι θα έκανε ο Ανδρέας;
Όμως αυτό που θα έχει μεγάλη σημασία είναι πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή του Υγεία προσεχώς.
Τελικά πολύ speculator αποδεικνύεται ο Αποστολόπουλος του ομίλου Ιατρικού Κέντρου.
Γιατί το αναφέρουμε αυτό;
Εάν καταφέρει από την δημόσια πρόταση εξαγοράς να αγοράσει το 5% …ενώ στόχευε στο 30% θα είναι επιτυχία.
Εάν δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο του 5% γιατί μόνο με 5% μπορεί να ζητήσει έκτακτη γενική συνέλευση και άλλα τινά…θα έχει καταφέρει να ανεβάσει την χρηματιστηριακή αξία του Υγεία και άλλων εταιριών του κλάδου.
Σε αναλυτικά ρεπορτάζ το bankingnews έχει παρουσιάσει μεγάλο μέρος των πτυχών της πρότασης εξαγοράς έως του 30% του Υγεία...όταν η MIG κατέχει 70%.
Όμως αυτό που θα έχει μεγάλη σημασία είναι πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή του Υγεία προσεχώς.
Εάν συνεχίσει ανοδικά θα σηματοδοτεί την προσδοκία της αγοράς είτε ότι θα ανέβει το τίμημα, είτε ότι αναμένονται και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σε κάθε περίπτωση όσο ανεβαίνει η κεφαλαιοποίηση τόσο μειώνεται το ποσοστό που μπορεί να αγοράσει το Ιατρικό στο Υγεία.
Πάντως με βάση το μετοχολόγιο ο όμιλος Ιατρικού δεν κατέχει μετοχές του Υγεία και όπως έχει δηλώσει δεν θα αποκτήσει μετοχές σε αυτή την φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Πάντως έχει σημασία να τονιστεί ότι ο βασικός μέτοχος του Υγεία η MIG με 70% και ο βασικός μέτοχος της MIG με 31,4% η Πειραιώς έχουν απορρίψει την πρόταση Αποστολόπουλου του Ιατρικού.

Υποσημείωση

Εάν ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος ο Αποστολόπουλος δεν θα έχει το επιχειρηματικό σθένος να κάνει καμία εχθρική κίνηση.
Εάν όμως την είχε κάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα είχε ήδη υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του 100% του Ιατρικού Κέντρου από τον όμιλο Υγεία…
Να θυμίσουμε ότι αυτό είχε συμβεί και παλαιά επί εποχής μεγάλης δόξας Ανδρέα στην MIG και επίσης μεγάλης δόξας Μιχάλη στην Πειραιώς.

Υποσημείωση 2

Ορθώς είχαμε επισημάνει ότι δεν έχει λογική ο Αποστολόπουλος από την μια να ζητάει αναδιάρθρωση δανείων από τις τράπεζες και από την άλλη να βάζει στο τραπέζι 41 εκατ.
Κάποιοι τραπεζίτες ενοχλήθηκαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης