Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει…πλεονέκτημα λόγω SPD στην Γερμανία και εξόδου από μνημόνια

Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει…πλεονέκτημα λόγω SPD στην Γερμανία και εξόδου από μνημόνια
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά σίγουρα θα καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα ώστε η νίκη της ΝΔ να μην θεωρείται ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σταλινικοί αριστεροί κομουνιστές αλλά όπως αποδεικνύεται είναι εύκολα προσαρμόσιμοι ώστε.... να διατηρηθούν στην εξουσία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσεχώς θα κλείσει την 3η αξιολόγηση, η τεχνική συμφωνία 4 Δεκεμβρίου 2017 και η τελική συμφωνία της 3ης αξιολόγησης 20 Ιανουαρίου 2018.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει λύση για το χρέος και αυτό σίγουρα θα είναι εθνική αποτυχία αλλά πολιτικά θα πουλήσει το επιχείρημα της εξόδου από τα μνημόνια.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια θα πει ο Τσίπρας τους επόμενους μήνες τονίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια.
Πέραν αυτών στην Γερμανία που διαμορφώνει σε καταλυτικό βαθμό την στρατηγική των θεσμών για την Ελλάδα, το FDP που είχε πολύ σκληρές θέσεις αποχώρησε και το SPD οι σοσιαλδημοκράτες είναι πολύ πιθανό να συγκυβερνήσουν με την Merkel του CDU.
Ξαφνικά λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα θα αποκτήσει πολιτικό πλεονέκτημα καθώς επικοινωνιακά θα πουλήσει στον λαό το επιχείρημα ότι η Αριστερά με θυσίες βγάζει την Ελλάδα από τα μνημόνια αν και η Ελλάδα πρακτικά δεν θα βγει από τα μνημόνια στην πράξη.
Το ζήτημα του χρέους χαλάει το πολιτικό πάρτι και την πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο σκέλος αυτό η εθνική αποτυχία προδιαγράφεται στον ορίζοντα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά με όρους πολιτικών συσχετισμών;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά σίγουρα θα καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα ώστε η νίκη της ΝΔ να μην θεωρείται ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν η ΝΔ κερδίσει με 7 ή 9 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν η ΝΔ θα έχει πετύχει ολική επαναφορά αλλά πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στο 3% από όπου προέρχεται.
Η μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής επιβίωσης από αριστερό απόκομμα σε φιλελεύθερο κόμμα διασφαλίζει το πολιτικό τους μέλλον.
Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα από κακό και απείθαρχο παιδί σε καλό παιδί της Ευρώπης που σε όλα λένε ναι διασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση.
Όμως τα κατάλοιπα του σταλινισμού παραμένουν.
Π.χ. Ο Τσίπρας δίνει αγώνα ώστε οι τράπεζες να μην τραυματιστούν στα stress tests γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα το πολιτικό του μέλλον.
Από την άλλη όμως χρησιμοποιώντας την δικαιοσύνη στο βαθμό του δυνατού…στέλνει στην δικαιοσύνη τους έλληνες τραπεζίτες.
Αλλά εάν δεν αρκεί αυτό το παράδειγμα υπάρχει και άλλο.
Στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν οι τραπεζίτες με τον Παπαδημούλη ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη…το μήνυμα ήταν «τράπεζες μην ανησυχείτε».
Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα θα καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές αλλά θα έχει απέναντι του ένα ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά ακόμη ισχυρό και με τις αριστερές πρακτικές σε ετοιμότητα π.χ. να χρησιμοποιεί τις διαδηλώσεις για να ασκεί πολιτικές πιέσεις.
Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει απέναντι του ένα πολιτικά αποδεκατισμένο αντίπαλο και η νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να αξιολογηθεί με όρους πολιτικών συσχετισμών....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης