Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προς την μετά Castro εποχή οδεύει η Κούβα - Διεξάγει δημοτικές εκλογές

Reuters: Προς την μετά Castro εποχή οδεύει η Κούβα - Διεξάγει δημοτικές εκλογές
Είναι οι πρώτες εκλογές που διεξάγονται μετά απο 58 χρόνια και η πρώτη φορά που η Κούβα δεν θα έχει πρόεδρο Castro
Ένα ακόμη βήμα προς το τέλος της εποχής των Κάστρο κάνει σήμερα (26/11) η Κούβα καθώς εκατομμύρια κουβανοί ψηφίζουν από το πρωί στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών των δημοτικών Συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιούνται μόλις ημέρα μετά την πρώτη επέτειο από το θάνατο του Fidel.
Οπως αναφέρει το Reuters, θα ακολουθήσουν οι περιφερειακές και εθνικές εκλογές στις αρχές του 2018 ενώ εκτιμάται ότι η Κούβα μπαίνει πλέον σε μια νέα πολιτική εποχή όπου ο ηγέτης της μπορεί να μην είναι ένας Κάστρο, μετά από 58 ολόκληρα χρόνια.
Το νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές θα αποφασίσει στις 24 Φεβρουαρίου για τον νέο πρόεδρο της Κούβας καθώς λήγει η θητεία του 86χρονου Raul Castro, μικρότερου αδερφού του Fidel, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας με απευθείας ανάθεση από τον ισχυρό κουβανό ηγέτη.
Ο Raul, στα 10 χρόνια της διακυβέρνησης του, οδήγησε την Κούβα σε μια νέα πιο δημοκρατική εποχή . Ο ίδιος πάντως θα παραμείνει επικεφαλής του Κομουνιστικού κόμματος Κούβας το μόνο νόμιμο κόμμα στη χώρα, μέχρι το 2021.
Πάνω από 27 χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι στις σημερινές εκλογές απ όπου θα εκλεγούν 12,515 αντιπρόσωποι του λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης