Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 2,5 ετών το πετρέλαιο - Κέρδη 1,6%, στα 58,95 δολ.

Σε υψηλό 2,5 ετών το πετρέλαιο - Κέρδη 1,6%, στα 58,95 δολ.
Σε υψηλό 2,5 ετών έκλεισε το πετρέλαιο, καταγράφοντας κέρδη 1,6%, στα 58,95 δολ.
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (24/11/2017) το πετρέλαιο, με το αργό να ανέρχεται σε υψηλό 2,5 ετών, καθώς το κλείσιμο του αγωγού Keystone στη Βόρεια Αμερική έχει βοηθήσει στη σύσφιξη των αγορών στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται ότι ο αγωγός μεταφέρει 590 χιλ. βαρέλια ημερησίως από τον Καναδά στις ΗΠΑ, με τη διακοπή στη λειτουργία του να αναμένεται να πιέσει τα αμερικανικά αποθέματα αργού.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με «άλμα» 1,6% ή 93 σεντς, στα 58,95 δολ. ανά βαρέλι.
Στο σύνολο της εβδομάδας, το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη 1,8%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσει, στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη, σχετικά με το εάν θα διευρύνει τη συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή πέρα από τη λήξη της τον Μάρτιο του 2018.
Η Ρωσία εμφανίστηκε σήμερα έτοιμη να υποστηρίξει την παράταση της συμφωνίας.
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε πως η Μόσχα θα συζητήσει τις λεπτομέρειες μιας επέκτασης της παγκόσμιας συμφωνίας στις 30 Νοεμβρίου, αλλά δεν ανέφερε πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτή η παράταση,
«Βλέπουμε ότι το 50% των αποθεμάτων πετρελαίου έχει απομακρυνθεί, η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει σε μια ισορροπία», ανέφερε ο Novak στo «RBC TV».
«Ωστόσο, οι στόχοι για την επανεξισορρόπηση της αγοράς δεν έχουν επιτευχθεί.
Όλοι υποστηρίζουν την επέκταση, έτσι ώστε τελικά να επιτευχθούν οι στόχοι», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, ενώ συμπλήρωσε ότι «εξετάζονται διάφορες επιλογές».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης