Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq, λόγω Black Friday - Εβδομαδιαία άνοδος στη Wall Street

Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq, λόγω Black Friday - Εβδομαδιαία άνοδος στη Wall Street
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (24/11/2017) η Wall Street, σε μία συντομευμένη συνεδρίαση μία ημέρα μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς ο κλάδος του λιανεμπορίου δέχτηκε σημαντική ώθηση, λόγω της Black Friday.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,14%, στις 23.558,81 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,21% και έκλεισε στις 2.602,44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,32% υψηλότερα, στις 6.889,16 μονάδες.


Οι μετοχές των εταιρειών λιανεμπορίου Wal-Mart, Macy’s, Dollar Tree και Best Buy όλες έκλεισαν με άνοδο, καθώς οι πωλήσεις της Black Friday δημιούργησαν προσδοκίες στους επενδυτές για μια ισχυρή εορταστική περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Adobe Analytics μόνο οι διαδικτυακοί καταναλωτές ξόδεψαν 1,52 δισ. δολ. την Ημέρα των Ευχαριστιών, με το 46% να αφορά την αγορά smartphones.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν η μετοχή της Amazon, που ενισχύθηκε κατά 2,6% και ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος του λιανεμπορίου δέχεται πιέσεις το 2017, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις διαδικτυακές αγορές, βοηθώντας την Amazon να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.
Ο δείκτης λιανεμπορίου SPDR S&P Retail exchange-traded fund (XRT) καταγράφει απώλειες 5,8% από την αρχή του 2017.
Οι δείκτες στη Wall Street ολοκλήρωσαν με κέρδη την εβδομάδα, μετά από δύο εβδομάδες απωλειών, καθώς βρήκαν στήριξη στην άνοδο των τεχνολογικών μετοχών.
Οι S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν εβδομαδιαία κέρδη 0,9%, ενώ Nasdaq ενισχύθηκε συνολικά κατά 1,6%.
Επίσης, οι μετοχές δέχτηκαν ώθηση από την αισιοδοξία ότι η επικείμενη μείωση του εταιρικού φόρου θα στηρίξει την τρέχουσα οικονομική επέκταση, αν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με το εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα μπορέσει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο πριν το τέλος του έτους.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το κλείσιμο του αγωγού Keystone στη Βόρεια Αμερική έχει προκαλέσει σύσφιξη των αγορών στην ευρύτερη περιοχή.
Λίγο πριν το κλείσιμο στην αγορά πετρελαίου, το αργό ενισχυόταν κατά 1,5%, στα 58,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στα 63,8 δολ. ανά βαρέλι.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS