Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street - Σε ενδοσυνεδριακά υψηλά S&P 500 και Nasdaq, λόγω Black Friday

Κέρδη στη Wall Street - Σε ενδοσυνεδριακά υψηλά S&P 500 και Nasdaq, λόγω Black Friday
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (24/11/2017) η Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς ο κλάδος του λιανεμπορίου δέχεται σημαντική ώθηση, λόγω της Black Friday.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,18%, στις 23.567,74 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,20% και κινείτο στις 2.602,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,19% υψηλότερα, στις 6.880,10 μονάδες.



Η Wall Street θα κλείσει νωρίτερα σήμερα, μία ημέρα μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Οι μετοχές των εταιρειών λιανεμπορίου Wal-Mart, Macy’s, Dollar Tree και Best Buy όλες κατέγραφαν άνοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Adobe Analytics μόνο οι διαδικτυακοί καταναλωτές ξόδεψαν 1,52 δισ. δολ. την Ημέρα των Ευχαριστιών, με το 46% να αφορά την αγορά smartphones.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος του λιανεμπορίου δέχεται πιέσεις το 2017, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις διαδικτυακές αγορές, βοηθώντας την Amazon να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.
Ο δείκτης λιανεμπορίου SPDR S&P Retail exchange-traded fund (XRT) καταγράφει απώλειες 5,4% από την αρχή του 2017.
Οι δείκτες στη Wall Street αναμένεται να ολοκληρώσουν με κέρδη την εβδομάδα, καθώς βρήκαν στήριξη στην άνοδο των τεχνολογικών μετοχών.
Επίσης, οι μετοχές δέχτηκαν ώθηση από την αισιοδοξία ότι η επικείμενη μείωση του εταιρικού φόρου θα στηρίξει την τρέχουσα οικονομική επέκταση, αν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με το εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα μπορέσει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο πριν το τέλος του έτους.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το κλείσιμο του αγωγού Keystone στη Βόρεια Αμερική έχει προκαλέσει σύσφιξη των αγορών στην ευρύτερη περιοχή.
Περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 0,9%, στα 58,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στα 63,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης