Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το SPD υποκύπτει στις πιέσεις - Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός του Μεγάλου Συνασπισμού

tags :
Reuters: Το SPD υποκύπτει στις πιέσεις - Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός του Μεγάλου Συνασπισμού
Τα μέλη του SPD θα πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε απόφαση λάβει η ηγεσία του κόμματος
Στις διεργασίες που συντελούνται στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναφέρεται το Reuters δίνοντας έμφαση στην αλλαγή στάσης των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι μέχρι πρότινος τόνιζαν ότι θα παραμείνουν στη θέση της αντιπολίτευσης.
Το SPD υπέκυψε στις πιέσεις από όλο το πολιτικό φάσμα για να συμβάλλει στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό την Angela Merkel, τονίζοντας ωστόσο ότι τα μέλη του κόμματος θα έχουν τελικό λόγο στην οποιαδήποτε συμφωνία.
Η αλλαγή στάσης από το κεντρο-αριστερό κόμμα θα συμβάλλει στην αποτροπή των εκλογών στην οικονομική και πολιτική δύναμη της Ευρώπης.
Ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Γερμανία και την Ευρώπη μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον συνασπισμό-Τζαμάικα.
Όπως επεσήμανε η κατεύθυνση η οποία θα πάρουμε δεν αποφασίζεται αυτόματα.
«Εάν μια συζήτηση έχει ως αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να συμμετέχουμε με οποιοδήποτε τρόπο στον σχηματισμό κυβέρνησης, θα το θέσουμε προς ψηφοφορία στα μέλη του κόμματος» δήλωσε ο επικεφαλής του SPD.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η στήριξη σε μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει διάφορες μορφές εκτός του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης συμφωνίας να μην προκαλεί εμπόδια σε μια μειοψηφική κυβέρνηση υπό τη Merkel ή μια άτυπη συμφωνία ανοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης