Τελευταία Νέα
Διεθνή

Open Europe: Πως ο Schulz μπορεί να γίνει… αποστάτης - Οι πιέσεις για παραίτηση

Open Europe: Πως ο Schulz μπορεί να γίνει… αποστάτης - Οι πιέσεις για παραίτηση
Οι πιέσεις του Γερμανού προέδρου στο SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία έχουν αρχίσει να αποδίδουν
Έντονες πιέσεις για να διορθώσει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η Γερμανία δέχεται ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, αν και ο ίδιος δεν συμμετείχε στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο ίδιος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το κόμμα θέλει να μείνει στην αντιπολίτευση παρά να συμμετέχει σε έναν ακόμα συνασπισμό, παρ' όλο που το ποσοστό του SPD στις τελευταίες εκλογές διαμορφώθηκε στο 20,5%.
Από την πλευρά του, ο Leopold Traugott, πολιτικός αναλυτής του βρετανικού think tank Open Europe, δήλωσε στο CNBC ότι αυτή «η αμβλυμμένη άρνηση» έχει προκαλέσει ένα θέμα για τον Schulz.
«Εάν το SPD τελικά συμμετέχει σε συνασπισμό με τους Συντηρητικούς, αυτό θα έκανε τον Schulz… αποστάτη -διότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει το αντίθετο αρχικά- αναγκάζοντας τον να παραιτηθεί» επεσήμανε.
Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μεταξύ του FDP, του CDU και των Πρασίνων κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο, αφού οι Φιλελεύθεροι αποφάσισαν να φύγουν υποστηρίζοντας ότι δεν έγιναν υποχωρήσεις από τα άλλα κόμματα.
Την ίδια στιγμή, το SPD αρνείται -επί του παρόντος τουλάχιστον- να συμμετέχει σε συνασπισμό, με αποτέλεσμα είτε η Merkel να αναγκαστεί να ηγηθεί μιας μειοψηφικής κυβέρνησης είτε η χώρα να αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier πιέζει το SPD να σχηματίσει τον λεγόμενο Μεγάλο Συνασπισμό με τους συντηρητικούς ούτως ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Πάντως, όπως φαίνεται η επιρροή του Γερμανού προέδρου έχει αρχίσει να αποδίδει, κι αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του SPD ότι το κόμμα είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Merkel και το κόμμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης