Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 2 ετών το πετρέλαιο, στα 58,56 δολ. ανά βαρέλι

Κοντά σε υψηλά 2 ετών το πετρέλαιο, στα 58,56 δολ. ανά βαρέλι
Σε υψηλό δύο ετών ανήλθε ενδοσυνεδριακά το αμερικανικό αργό, «αγγίζοντας» τα 58,58 δολ. ανά βαρέλι, πριν διαμορφωθεί στα 58,56 δολ. 
Σε υψηλό δύο ετών ανήλθε ενδοσυνεδριακά σήμερα (23/11/2017) το αμερικανικό αργό στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς το κλείσιμο ενός μεγάλου πετρελαιαγωγού από τον Καναδά και μια πτώση στα αποθέματα υπέδειξαν μια σύσφιξη της αγοράς, παρά την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.
Τα futures αργού παράδοσης Ιανουαρίου «άγγιξαν» ενδοσυνεδριακά το υψηλό 2 ετών των 58,58 δολ. ανά βαρέλι, πριν διαμορφωθούν στα 58,56 δολ.
Την ίδια ώρα, το Brent διαμορφώθηκε στα 63,55 δολ. ανά βαρέλι, κατά 23 σεντς υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό (22/11) του κλείσιμο.
Σημειώνεται ότι οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν περιορισμένοι, λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, με τη Wall Street να παραμένει κλειστή.
Ο τερματισμός λειτουργίας του πετρελαιαγωγού Keystone της TransCanada Corp, στον απόηχο μιας πετρελαιοκηλίδας την περασμένη εβδομάδα, συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου λόγω των προσδοκιών ότι θα μειωθούν τα αποθέματα αργού.
Την ίδια ώρα, ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν χθεσινά (22/11) στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου 2017, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης