Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός τελικής 3άδας για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μουζάλας

Εκτός τελικής 3άδας για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μουζάλας
Εκτός των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης έμεινε ο Γιάννης Μουζάλας
Εκτός των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης έμεινε ο έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους στη σχετική ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε σήμερα (23/11/2017).
Ειδικότερα, από τους επτά συνολικά υποψηφίους, οι τρεις που επιλέγησαν από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού για να διεκδικήσουν στα τέλη Ιανουαρίου 2018 τη θέση του Επιτρόπου είναι ο Pierre-Yves Le Borgn από τη Γαλλία με 31 ψήφους, ο Goran Klemencic από τη Σλοβενία με 29 ψήφους και η Dunja Mijatovic από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη με 26 ψήφους.
Η υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα αναδείχθηκε τέταρτη, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους.
Μετά την επιλογή των επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου, θα ακολουθήσει νέα ακρόαση των τριών ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η τελική εκλογή νέου Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 22-26 Ιανουαρίου, ενώ η θητεία του νέου Επιτρόπου αναμένεται να αρχίσει την 1η Απριλίου 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης