Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι έλεγχοι των επιβατών από Ελλάδα

Γερμανία: Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι έλεγχοι των επιβατών από Ελλάδα
Ξανά σε χώρους Σένγκεν των γερμανικών αεροδρομίων θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι των επιβατών από την Ελλάδα 
Σε χώρους Σένγκεν των γερμανικών αεροδρομίων θα πραγματοποιούνται και πάλι οι έλεγχοι των επιβατών από την Ελλάδα, ενώ οι έλεγχοι θα περιορίζονται στον έλεγχο της ταυτότητας και στην εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε τη διευκρίνιση εκ μέρους των εκπροσώπων της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία οι έλεγχοι στο εξής θα πραγματοποιούνται στην πύλη του χώρου Σένγκεν του αεροδρομίου, αντί να μεταφέρονται οι επιβάτες στον χώρο εκτος-Σένγκεν.
Σημειώνεται ότι χθες (22/11), με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγονται στα γερμανικά αεροδρόμια σε πτήσεις από την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Επιτροπή χαιρετίζει, επίσης, τη διευκρίνιση εκ μέρους των εκπροσώπων της Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση των υφισταμένων ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ η συνολική συνεργασία μεταξύ τους είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής και η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνδράμει και να ενθαρρύνει την περαιτέρω πρόοδό της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης