Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Περί τα 20 εκατ.ευρώ θα κοστίσουν σε αποζημιώσεις οι πλημμύρες στις ασφαλιστικές

Περί τα 20 εκατ.ευρώ θα κοστίσουν σε αποζημιώσεις οι πλημμύρες στις ασφαλιστικές
Οι επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα
Περί τα 20 εκατ.ευρώ θα κοστίσουν σε αποζημιώσεις οι πλημμύρες στις ασφαλιστικές

Τα 20 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν οι αποζημιώσεις που θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για ζημιές τις οποίες προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες σε Μάντρα Αττικής και Νέα Πέραμο, κρίνοντας από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ίδιες οι ασφαλιστικές, καθώς και μεσιτικά γραφεία, αλλά και γραφεία πραγματογνωμόνων.

Ήδη η πρώτη καταμέτρηση των ζημιών ανεβάζει, βάσει πρόχειρων υπολογισμών, τις αποζημιώσεις στα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ, δίχως σε αυτές να υπολογίζονται τα ενυπόθηκα διαμερίσματα που είναι πλήρως ασφαλισμένα και όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς ο αριθμός τους είναι σημαντικός, όπως και οι καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ΙΧ ιδιωτιών, αλλά και σε μάντρες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων που εδρεύουν στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφές.

Βάσει πληροφοριών του insurancedaily.gr, το πρώτο «αποτύπωμα» των ζημιών από τις πλημμύρες εμφανίζει τις εξής επιχειρήσεις να έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα:

J&J: Εκτιμάται ότι οι ζημιές ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ– ΑΒ Βασιλόπουλος: Υπολογίζεται ότι οι καταστροφές θα κοστίσουν επίσης πάνω από 1 εκατ. ευρώ. - Βερνιλάκ: Παρουσιάζεται ως η εταιρεία με τις μεγαλύτερες ζημιές, της τάξης των 3 εκατ. ευρώ – Praktiker: Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ – Σούπερ μάρκετ Γαλαξίας: Οι ζημιές περιορίζονται στα 300.000. – My Market: Επίσης οι ζημιές περιορίζονται στα 350.000 ευρώ. –  Αφοί Βερόπουλοι: Οι ζημίες στις αποθήκες της εταιρείας που πλέον ελέγχονται από την Metro εκτιμώνται σε επίπεδα άνω του 1 εκατ. ευρώ

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης