Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το σύστημα αγορών της PayPal δεν προστατεύει τους πελάτες

Γερμανία: Το σύστημα αγορών της PayPal δεν προστατεύει τους πελάτες
Σύμφωνα με το σύστημα PayPal, οι πελάτες μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους αν δεν λάβουν ένα προϊόν που παρήγγειλαν μέσω της πλατφόρμας ή εάν τα προϊόντα είναι διαφορετικά από τα περιγραφόμενα
Το σύστημα αγορών της PayPal δεν προστατεύει τους πελάτες από το να τους ζητηθεί πίσω η τιμή των προϊόντων που αγόρασαν στο διαδίκτυο, ακόμη και αν η PayPal τους είχε επιστρέψει τα χρήματα.
Σύμφωνα με το σύστημα PayPal, οι πελάτες μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους αν δεν λάβουν ένα προϊόν που παρήγγειλαν μέσω της πλατφόρμας ή εάν τα προϊόντα είναι διαφορετικά από τα περιγραφόμενα.
Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου αφορά δύο ξεχωριστές αγωγές στις οποίες οι πελάτες είχαν ζητήσει και έλαβαν επιστροφή χρημάτων που είχαν καταβάλει για ηλεκτρονικές αγορές, ένα smartphone και ένα αλυσοπρίονο.
Και στις δύο περιπτώσεις, η PayPal είχε μεταφέρει τα χρήματα από τους πωλητές στους πελάτες.
Ωστόσο, το δικαστήριο δήλωσε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ότι οι πωλητές εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την τιμή αγοράς, ακόμη και μετά την επιστροφή χρημάτων, επειδή οι πολιτικές της PayPal ανέφεραν, ότι το πλαίσιο προστασίας αγορών, δεν επηρέασε τα συμβατικά δικαιώματα του αγοραστή και του πωλητή.
Υποστήριξε επίσης ότι η προστασία αγοράς από την PayPal, αφορούσε απλώς μια "απλοποιημένη δοκιμή", που δεν μπορούσε να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα και των δύο μερών ικανοποιήθηκαν επαρκώς.
Η PayPal δήλωσε ότι θα περιμένει λεπτομέρειες πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης