Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, μετά τα πρακτικά Fed - Νέο ρεκόρ για Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, μετά τα πρακτικά Fed - Νέο ρεκόρ για Nasdaq
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς τα πρακτικά της Fed έδειξαν αυξημένες πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (22/11/2017) η Wall Street, με τον Nasdaq να καταφέρνει να διευρύνει το σερί ρεκόρ του, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,27%, στις 23.526,18 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,08% και έκλεισε στις 2.597,08 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,07% υψηλότερα, στις 6.867,36 μονάδες.


Η μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκε κατά 1,5%, καθώς δημοσίευμα του «CNBC» ανέφερε ότι η μονάδα cloud της εταιρείας αναμένεται να ανακοινώσει μια μεγάλη συμφωνία με την Cerner, μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες υγείας στον κόσμο.
Τα πρακτικά της Fed έδειξαν αυξημένες πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ παραμένουν επιφυλακτικοί, λόγω του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού, σε μια ένδειξη ότι η Fed ενδεχομένως να μην είναι τόσο «επιθετική» το 2018, όσο είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.
Πάντως, οι απώλειες των Dow και S&P 500 παρέμειναν περιορισμένες, στον απόηχο ορισμένων ισχυρότερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η κατασκευάστρια φορτηγών Deere ανέφερε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ εξέδωσε και ένα ισχυρό guidance για το ερχόμενο οικονομικό έτος, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 3,2%.
Η HP ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη και έσοδα επίσης καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε σχεδόν κατά 7%, καθώς η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Meg Whitman, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις αρχές του 2018.
Συνολικά, αυτή η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων ήταν ισχυρή.
Με το 97,8% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει αποτελέσματα, τα κέρδη γ’ τριμήνου 2017 αυξήθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη FactSet.
Επίσης, περίπου το 74% των εταιρειών έχουν αναφέρει κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Σημειώνεται ότι αύριο (23/11) η Wall Street θα παραμείνει κλειστή, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή (24/11) θα κλείσει νωρίτερα. 
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 13.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 239.000 συνολικά, επιστρέφοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ετών, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν οι αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 240.000.
Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Οκτωβρίου, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 1,2%, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ισχυρής ανόδου, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση 0,7%.
Αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα των ΗΠΑ, που έδειξαν μια υποχώρηση του σχετικού δείκτη στις 98,5 μονάδες τον Νοέμβριο του 2017, έναντι των 100,7 του Οκτωβρίου του 2017.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με «άλμα» 2,1% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, τερματίζοντας μάλιστα στο υψηλό άνω των 2 ετών των 58,02 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μια μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, αλλά και των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου.
Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ), έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου 2017, ενώ στοιχεία της Baker Hughes έδειξαν ότι οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν στις 747, από 738 την περασμένη εβδομάδα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης