Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών Fed

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών Fed
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εταιρικά αποτελέσματα και macro
Με ήπια κέρδη άνοιξε σήμερα (22/11/2017) η Wall Street, μία ημέρα αφότου οι δείκτες ανήλθαν σε νέα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής, εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,04%, στις 23.600,67 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,05% και κινείτο στις 2.600,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,14% υψηλότερα, στις 6.872,10 μονάδες.



Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν και ορισμένα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα.
Η κατασκευάστρια φορτηγών Deere ανέφερε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ εξέδωσε και ένα ισχυρό guidance για το ερχόμενο οικονομικό έτος, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 3,2%.
Η HP ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη και έσοδα επίσης καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε σχεδόν κατά 7%, καθώς η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,
Meg Whitman, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις αρχές του 2018.
Συνολικά, αυτή η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων ήταν ισχυρή.
Με το 97,8% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει αποτελέσματα, τα κέρδη γ’ τριμήνου 2017 αυξήθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη FactSet.
Επίσης, περίπου το 74% των εταιρειών έχουν αναφέρει κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, μια κίνηση που αναμένεται ευρέως από την αγορά.
Ειδικότερα, οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο διαμορφώνονται περίπου στο 92%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 13.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 239.000 συνολικά, επιστρέφοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ετών, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν οι αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 240.000.
Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Οκτωβρίου, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 1,2%, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ισχυρής ανόδου, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση 0,7%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 1,5%, στα 57,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,8% υψηλότερα, στα 63,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης