Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Δεν φέρνει νέους φόρους 1,9 δις ευρώ αλλά 951 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Αλεξιάδης: Δεν φέρνει νέους φόρους 1,9 δις ευρώ αλλά 951 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
Υπερφορολόγηση υπάρχει για ένα τμήμα του πληθυσμού τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν φέρνει φόρους 1,9 δις ευρώ αλλά 951 εκατομμυρίων ευρώ διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι για ένα τμήμα του πληθυσμού υπάρχει υπερφορολόγηση.
«Όμως όταν τελειώσει το πρόγραμμα, θα δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος ώστε να γίνουν κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές κοινωνικής προστασίας» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς, μια και το κράτος χάνει από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο 15 δισ. ευρώ.
Αναφερόμενος στις αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης για υπερφορολόγηση, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι πράγματι υπάρχει υπερφορολόγηση για ένα τμήμα του πληθυσμού.
«Αλλά δεν μιλούν για όσους φοροδιαφεύγουν μέσα από offshore εταιρίες.
Αυτοί που κάνουν κριτική, δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν η κυβέρνηση ακολουθούσε τη δική τους συνταγή» είπε ο κ.Αλεξιάδης
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες με αφορμή και τον νέο φορέα της Kεντροαριστεράς, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι στην Ελλάδα διαμορφώνονται δύο πόλοι.
«Η κεντροδεξιά, που είναι η ΝΔ και η οποία ενθυλακώνει και ακροδεξιές φωνές και η κεντροαριστερή παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης