Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Nowotny (ΕΚΤ): Σαρωτικό χτύπημα που πλήττει την Ευρώπη η υποβάθμιση 9 χωρών της ευρωζώνης

Nowotny (ΕΚΤ): Σαρωτικό χτύπημα που πλήττει την Ευρώπη η υποβάθμιση 9 χωρών της ευρωζώνης
Διαβεβαιώσεις ότι η ΕΚΤ θα κάνει ότι μπορεί για να ηρεμήσει την κατάσταση παρείχε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, μετά τις ανησυχίες που πυροδότησε η απόφαση της Standard & Poor΄s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητας εννέα χωρών της ευρωζώνης, την περασμένη Παρασκευή.
«Οι κινήσεις της S&P επιδείνωσαν την κατάσταση αναφορικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση ο Νοβότνι, επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί».
Σχολιάζοντας την υποβάθμιση της Αυστρίας κατά μία βαθμίδα, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι δεν θα σοβαρές συνέπειες στο κόστος δανεισμού της χώρας, αφού η Moody’s και η Fitch διατηρούν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ.
«Πρόκειται για ένα σαρωτικό χτύπημα από την S&P που πλήττει σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη», τόνισε ο Νοβότνι, αναφέροντας παράλληλα ότι η απόφαση του οίκου αξιολόγησης αντανακλά τις αμφιβολίες για το πώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει την κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης