Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο, εν αναμονή ΟΠΕΚ - Στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι

Άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο, εν αναμονή ΟΠΕΚ - Στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι
O ΟΠΕΚ αναμένεται ευρέως να διευρύνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πέρα από τον Μάρτιο του 2018
Υψηλότερα έκλεισε σήμερα (21/11/2017) το πετρέλαιο, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει την επόμενη εβδομάδα σε μια επέκταση της συμφωνίας για την περικοπή της παραγωγής, αν και τα κέρδη του «μαύρου χρυσού» δέχτηκαν πιέσεις από τις ενδείξεις αύξησης της αμερικανικής παραγωγής.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη 0,7% ή 41 σεντς, στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,6% ή 35 σεντς, στα 62,57 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη συνεδρίασή του στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη, ο ΟΠΕΚ αναμένεται ευρέως να διευρύνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πέρα από τον Μάρτιο του 2018.
Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με την προθυμία ορισμένων συμμετεχόντων στη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να συνεχίσουν να περιορίζουν την παραγωγή έχουν καταστήσει πιο επιφυλακτικούς ορισμένους επενδυτές, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Σε σημερινή συνάντηση του ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, με ρωσικές πετρελαϊκές, υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας τάχθηκαν όλες οι εταιρείες πλην της Gazprom Neft, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «TASS», αναφέροντας πως η εταιρεία δεν συμφώνησε με την πρόταση, καθώς υποστήριξε ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει την κατασκευή νέων έργων, ενώ η Rosneft δεν εξέφρασε παρόμοια διαφωνία.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που αφορούν την περασμένη εβδομάδα.
Αναλυτές που ερωτήθηκαν από το «Reuters» προέβλεψαν ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου 2017.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης