Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κράτη της ΕΕ αντιστέκονται στην αύξηση των φόρων για τεχνολογικούς κολοσσούς

Reuters: Κράτη της ΕΕ αντιστέκονται στην αύξηση των φόρων για τεχνολογικούς κολοσσούς
Υπέρ μιας παγκόσμιας λύσης φέρεται να τάσσεται η ΕΕ
Στα σχέδια της ΕΕ να αυξήσει τους φόρους για τις πολυεθνικές τεχνολογικές εταιρείες αντιστέκονται ορισμένα κράτη-μέλη του μπλοκ, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο προσχέδια της ΕΕ.
Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ αναμένεται να καταλήξουν σε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με τη φορολογία των τεχνολογικών κολοσσών κατά τη συνεδρίασή τους στις 6 Δεκεμβρίου 2017, μετά από πιέσεις από μεγάλα κράτη, που κατηγορούν εταιρείες όπως η Amazon, η Google, η Apple και το Facebook ότι μειώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις μέσω της «μεταφοράς» των ευρωπαϊκών κερδών τους σε χώρες χαμηλής φορολογίας, όπως το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η εσθονική προεδρία της ΕΕ έχουν υποστηρίξει μια σημαντική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος.
Όμως, εκπρόσωποι της ΕΕ σταδιακά μειώνουν την κλίμακα της μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα έγγραφα ποτ περιήλθαν στην κατοχή του «Reuters».
Ένα αρχικό προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ecofin, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι μια εισφορά εξισορρόπησης «θα μπορούσε να εξεταστεί» ως ένα προσωρινό μέτρο πριν από μια ευρύτερη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Ανέφερε επίσης ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αποκλείσει μια μονομερή λήψη φορολογικών μέτρων, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο, το πιο πρόσφατο προσχέδιο, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, υπογραμμίζει την «προτίμηση της ΕΕ για μια παγκόσμια λύση».
Το νέο προσχέδιο υποβάθμισε επίσης τη διατύπωση του φόρου εξισορρόπησης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης