Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Στις 12/12/17 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

tags :
ΑΔΜΗΕ: Στις 12/12/17 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Η µετοχική ιδιότητα θα αποδεικνύεται µέσω της απευθείας ηλεκτρονικής σύνδεσης της Εταιρείας µε τα αρχεία του εν λόγω φορέα
Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών», στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως έκανε γνωστό η εταιρείας με ανακοίνωσή της.
«Σύμφωνα µε το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας και μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου µε αριθμό 20 που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του στις 21.11.2017, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (η «Εταιρεία») να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Λεωφόρος Αθηνών 110) στις 12 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης :
ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού.
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Εκλογή Μελών Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017.
ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Έγκριση σύναψης σύμβασης κάλυψης αστικής ευθύνης Μελών ΔΣ και Διευθυντικών Στελεχών της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με ασφαλιστική εταιρεία και παροχή εξουσιοδότησης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για υπογραφή αυτής.
ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Παροχή ειδικής άδειας βάσει του άρθρου 23α του ΚΝ2190/1920 για τη σύναψη σύμβασης Διευθύνοντος Συμβούλου, έγκριση των βασικών όρων αυτής, προέγκριση αμοιβής αυτού και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή της.
ΘΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Έγκριση αμοιβής Διευθύνοντος Συμβούλου από 01.04.2017 εως 12.12.2017.
ΘΕΜΑ ΕΚΤΟ: Ανακοινώσεις και Άλλα Θέματα.
Περαιτέρω, µε βάση τα άρθρα 26 παρ. 2β και 28α του Κ.Ν. 2190/20, ως τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν, αντιστοίχως, µε τα άρθρα 3 και 6 του Ν. 3884/2010 και ισχύουν σήμερα, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους της για τα ακόλουθα:
Δικαίωμα Συμμετοχής και Ψήφου στη Γενική Συνέλευση
Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος.
Κάθε κοινή μετοχή της Εταιρείας παρέχει δικαίωμα μίας (1) ψήφου στη Γενική Συνέλευση.
Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συµµετέχει όποιος εµφανίζεται ως µέτοχος στα αρχεία του Συστήµατος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηµατιστήρια Α.Ε.» (Ε.Χ.Α.Ε.), όπου τηρούνται οι κινητές αξίες (µετοχές) της Εταιρείας.
Η µετοχική ιδιότητα θα αποδεικνύεται µέσω της απευθείας ηλεκτρονικής σύνδεσης της Εταιρείας µε τα αρχεία του εν λόγω φορέα.
Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υπάρχει κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 12.12.2017, δηλαδή κατά την έναρξη της 7.12.2017 (ημερομηνία καταγραφής).
Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, σύμφωνα µε τις διατάξεις του νόμου.
Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής.
Σε περίπτωση µη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920, ο εν λόγω µέτοχος µετέχει στη Γενική Συνέλευση µόνο µετά από άδειά της.
Σηµειώνεται ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωµάτων (συµµετοχής και ψήφου) δεν προϋποθέτει τη δέσµευση των µετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και µεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστηµα που µεσολαβεί ανάµεσα στην ηµεροµηνία καταγραφής και στην ηµεροµηνία συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης