Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η PDVSA διακόπτει τις εξαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της Βενεζουέλας

Η PDVSA διακόπτει τις εξαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της Βενεζουέλας
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία διατηρεί το μερίδιό πετρελαίου από τις κοινοπραξίες που έχει δημιουργήσει με ξένους ομίλους
Σε αγορά πετρελαίου από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται προχωρά η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές η PDVSA ζήτησε από την Petropiar, τον βραχίονα joint venture που έχει δημιουργήσει με την Chevron να επιστρέψει το 45% του πετρελαίου που στόχευε να εξάγει τον Νοέμβριο.
Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιείται προκειμένου να πουλά πετρέλαιο που παράγεται στη Βενεζουέλα σε πελάτες το εξωτερικό, με τα έσοδα να κατευθύνονται στα κρατικά ταμεία.
Ο πιθανότερος λόγος γι’ αυτήν την ξαφνική στροφή εκτιμάται ότι είναι η έλλειψη πετρελαίου στην εγχώρια αγορά της Βενεζουέλας, καθώς η παραγωγή της έχει καταβαραθρωθεί λόγω της μη καλής συντήρησης των διυλιστηρίων της χώρας.
Σαφώς το πάγωμα των εξαγωγών καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του Nicolas Maduro ο οποίος προσπαθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους ύψους 60 δισ. δολαρίων.
Πέραν της Petropiar, η PDVSA έχει ανακοινώσει ότι το μερίδιο που «ανήκει» σε αυτήν από την Petrocedeno (κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει με τις Total και Statoil) δεν θα εξάγεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης