Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: «Γίναμε φυλακή προσφύγων» υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Λέσβου

Reuters: «Γίναμε φυλακή προσφύγων» υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Λέσβου
«Η Λέσβος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού
Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο νησί της Λέσβου ενάντια στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που ασκούνται έχουν μετατρέψει τη Λέσβο σε «φυλακή» για πρόσφυγες και μετανάστες.
Όπως τονίζεται οι κάτοικοι έκλεισαν τα καταστήματά τους, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι δημόσιες υπηρεσίες, με τους πολίτες να προχωρούν σε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει το κέντρο ασύλου από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα.
«Η Λέσβος δεν είναι χώρος εξορίας», ανέφερε ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.
Με δεδομένο ότι το νησί είναι πολύ κοντά στην Τουρκία έχει δεχθεί πλήθος παράνομων μεταναστών και προσφύγων.
Το 2015 σχεδόν ένα εκατ. άνθρωποι, οι περισσότεροι προερχόμενοι από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν βρέθηκαν στη Λέσβο πριν μετακινηθούν προς τον Βορρά και κυρίως τη Γερμανία.
Σήμερα, συνεχίζει το δημοσίευμα του Reuters, το νησί φιλοξενεί περί των 8.500 αιτούντων ασύλου σε υποδομές που έχουν σχεδιαστεί για τη φιλοξενία λιγότερων από 3.000 ανθρώπων.
«Η Λέσβος δεν είναι μία ανοιχτή φυλακή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος του νησιού.
Παράλληλα το Reuters αναφέρει ότι ομάδες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν υποστηρίζει ότι οι υποδομές που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες είναι ακατάλληλες για να ζήσουν άνθρωποι.
«Το σημερινό μας μήνυμα είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο.
Η Λέσβος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο δήμαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης