Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η αβεβαιότητα στη Γερμανία ήρθε στη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη - Πιέσεις σε Schulz

FT: Η αβεβαιότητα στη Γερμανία ήρθε στη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη - Πιέσεις σε Schulz
Η Merkel αντιμετωπίζει τη χειρότερη πολιτική κρίση της καριέρας της
Στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία αναφέρονται οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι η Angela Merkel έχει εγκλωβιστεί στη χειρότερη κρίση της καριέρας της, ενώ τόσο η Γερμανία όσο και η Ευρώπη έχουν βυθιστεί σε νέα εποχή αβεβαιότητας, ενώ αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με το πολιτικό μέλλον της καγκελαρίου.
«Η αβεβαιότητα στη Γερμανία δεν θα μπορούσε να είχε έρθει σε χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη, που αναζητά μια γερμανική κυβέρνηση όπως ποτέ άλλοτε.
Η ΕΕ αντιμετωπίζει δύσκολες διαπραγματεύσεις για το Brexit και κοιτάζει στο Βερολίνο για μια απάντηση στις προτάσεις του Emmanuel Macron για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και της ευρωζώνης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Οι επιλογές της Merkel είναι περιορισμένες.
Μπορεί να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες ή να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας με το FDP ή τους Πράσινους.
Ωστόσο και τα δύο αυτά σενάρια φαίνονται απίθανα.
Αντ' αυτού, οι Γερμανοί θα μπορούσε να οδηγήσουν σε νέες εκλογές, σχεδόν οκτώ εβδομάδες μετά τις τελευταίες εκλογές, μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
«Ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, ο οποίος απέκλεισε -αμέσως μετά τις εκλογές- τον σχηματισμό του ''μεγάλου συνασπισμού'' με τους συντηρητικούς της Merkel, πιθανότατα θα βρεθεί υπό έντονη πίεση για να δείξεις περισσότερη ευελιξία.
Αλλά το κόμμα παρέμεινε σταθερό τη Δευτέρα (20/11/2017).
"Το σημείο εκκίνησης για το SPD δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο Ralf Stegner, ανώτερος πολιτικός του SPD.
"Δεν έχουμε εντολή για ανανεωμένο μεγάλο συνασπισμό"» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης