Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην Αίγυπτο θα μεταβεί τη Δευτέρα (20/11) ο πρόεδρος του Λιβάνου Hariri

Reuters: Στην Αίγυπτο θα μεταβεί τη Δευτέρα (20/11) ο πρόεδρος του Λιβάνου Hariri
Στον Λίβανο τον περιμένουν την Τετάρτη 22/11 και δεν κάνουν αποδεκτή την παραίτησή του από την πρωθυπουργία
Ο Saad al - Hariri που ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου στις 4 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί την Αίγυπτο αύριο Δευτέρα 20/11, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Hariri βρίσκεται από το Σάββατο 18/11 στο Παρίσι, όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ενώ έχει διαμηνύσει ότι θα είναι πίσω στον Λίβανο την Τετάρτη 22/11 για τους εορτασμούς της ανεξαρτησίας.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun έχει πει ότι δεν αποδέχεται την παραίτηση του Hariri, αν δεν την υποβάλει αυτοπροσώπως και όλοι στη Βηρυτό επιθυμούν τη γρήγορη επιστροφή του.
Η παραίτησή του προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και τον έβαλε στο επίκεντρο της διαμάχης του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία.
Ο Hariri επέκρινε το Ιράν και τη Χεζμπολά στη δήλωση παραίτησής του και είπε ότι φοβάται απόπειρα δολοφονίας του.
Πέρα από ένα σύντομο ταξίδι στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άμπου Ντάμπι, έμεινε όλο αυτό το διάστημα στη Σαουδική Αραβία, μέχρι να πάει στη Γαλλία.
Η παραμονή του στο βασίλειο τροφοδότησε τις φήμες και τις κατηγορίες από τη λιβανέζικη πλευρά ότι η Σαουδική Αραβία τον πίεσε να παραιτηθεί, κάτι που το Ριάντ αρνείται.
Την Παρασκευή 17/11 ο Hariri έγραψε στο Twitter ότι στη Σαουδική Αραβία πήρε συμβουλές για το μέλλον της κατάστασης στον Λίβανο και των σχέσεών του με την αραβική περιοχή.
Την Κυριακή 19/11 έγινε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της αραβικής λίγκας στο Κάιρο, μετά από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του Ιράν και της Χεζμπολά όσον αφορά τον ρόλο τους στην περιοχή.

Ο Λιβανέζος υπουρός Εξωτερικών Gebran Bassil δεν έδωσε το παρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης