Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Reuters: Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής
Aργεντίνικο υποβρύχιο με πλήρωμα 44 ατόμων χάθηκε στον νότιο Ατλαντικό
Μία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το αργεντίνικο υποβρύχιο με πλήρωμα 44 ατόμων που χάθηκε στον νότιο Ατλαντικό έφτασε στην τρίτη μέρα της, με τις ελπίδες να αναπτερώνονται λόγω κάποιων δορυφορικών σημάτων, που μπορεί να ήταν από το σκάφος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε επίσης την Κυριακή 19/11 ότι θα στείλει ένα αεροσκάφος με 21 άτομα προσωπικό για να συμμετάσχει στις έρευνες για το υποβρύχιο San Juan που χάθηκε ενώ βρισκόταν 268 μίλια από τις ακτές της Αργεντινής την Τετάρτη 15/11.
Το υποβρύχιο πιθανότατα να προσπάθησε να στείλει επτά δορυφορικά σήματα το Σάββατο 18/11 από αργά το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής.
Αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, πιθανότατα να παρεμβλήθηκαν στις κλήσεις και η κυβέρνηση της Αργεντινής συνεργάζεται πλέον με μία εταιρία των ΗΠΑ που ειδικεύεται στις δορυφορικές επικοινωνίες για να εντοπίσουν από πού προήλθαν τα σήματα.
"Τα χθεσινά νέα αναπτέρωσαν τις ελπίδες μας ότι μπορεί να είναι ζωντανοί" ανέφερε ο αδερφός ενός μέλους του πληρώματος.
Το νέο αεροσκάφος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με ένα ακόμα αμερικάνικο και πολλά αργεντίνικα αεροπλάνα και πλοία που έχουν, πάντως, να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους και κύματα 6 μέτρων.
Η Χιλή, η Βρετανία και η Νότια Αφρική προσφέρθηκαν επίσης να βοήθησουν.
Το 80% της περιοχής έχει ελεγχθεί, χωρίς να εντοπιστεί κανένα ίχνος του υποβρυχίου στην επιφάνεια, αλλά το πλήρωμα έχει αρκετές προμήθειες και οξυγόνο.
Πιθανότατα μία διακοπή ρεύματος να κατέστησε αδύνατη την επικοινωνία με το υποβρύχιο και σύμφωνα με το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις τα υποβρύχια πρέπει να αναδύονται στην επιφάνεια.
Συγγενείς των μελών του πληρώματος έχουν συγκεντρωθεί στη ναυτική βάση Μαρ ντελ Πλάτα, ενώ και ο Πάπας Φραγκίσκος που έχει γεννηθεί στην Αργεντινή μνημόνευσε το υποβρύχιο στη λειτουργία του Σαββάτου 18/11.
"Προσεύχομαι για τα μέλη του πληρώματος που αγνοούνται" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας.
Η δραματική έρευνα για το υποβρύχιο έρχεται λίγες μέρες μετά τον θάνατο πέντε Αργεντινών στην τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη.
Το υποβρύχιο San Juan ναυπηγήθηκε το 1983 στη Γερμανία και είναι το νεότερο του στόλου της Αργεντινής, η οποία το απέκτησε το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης