Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντωνοπούλου: Μειώθηκε η ανεργία επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αντωνοπούλου: Μειώθηκε η ανεργία επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Στην Πάτρα βρέθηκε και μίλησε απόψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου
Μειώθηκε η ανεργία επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε από την Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, σημειώνοντας μάλιστα ότι περίπου 260.000 συμπολίτες μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατάφεραν να βρουν μία θέση εργασίας.
Μιλώντας σε  εκδήλωση για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι «η πρώτη προτεραιότητα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ήταν να γίνει κατανοητό, πως η κοινωνική οικονομία, επειδή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος παραγωγής, πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες».
«Επειδή ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας χρειάζεται κανόνες για να λειτουργήσει, για αυτό ακριβώς εμείς ψηφίσαμε νόμο, ο οποίος πετάει απ΄ έξω όσους είχαν λειτουργήσει σαν εργολάβοι και υπεργολάβοι», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τη λειτουργία της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε  ότι «ο ενθουσιασμός υπάρχει, έχουν εγγραφεί στο μητρώο, από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος, 300 επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι στην αποκλειστικά στην σίτιση και στον καθαρισμό, αλλά έχουμε νέες τεχνολογίες, έχουμε αρχιτέκτονες και μηχανικούς, οι οποίοι έχουν συμπράξει, έχουμε νέα παιδιά, έχουμε αυτούς οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από την αγορά εργασίας και έχουν συμπράξει, έχουμε σύμπραξη παραγωγών στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στον εναλλακτικό».
Μίλησε για κινητικότητα «που πιστεύουμε ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδείξει πως το πνεύμα της συνεργασίας είναι μέσα στην ελληνική κοινωνία».
Έκανε αναφορά στην πρόσφατη κοινωνική σύνοδο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, σημειώνοντας πως  «βρήκαμε συνεργασίες με το συνεταιριστικό κίνημα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας της Αγγλίας, που έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ στον χώρο των υψηλών τεχνολογιών και της πληροφορικής».
Ακόμη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η δική μας δουλειά είναι να ανταποκρινόμαστε στους πολίτες, στα κινήματα και στις επιχειρήσεις που θέλουν να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να δημιουργούμε κρατικοδίαιτα σχήματα, ώστε με σταθερά βήματα να μπορούμε να υποστηρίξουμε τον κόσμο από κάτω προς τα πάνω και να ανταποκριθούμε στα δικά τους αιτήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης