Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κερδίσει 100 δισ.δολάρια από τις συλλήψεις πριγκίπων και αξιωματούχων

Πώς η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κερδίσει 100 δισ.δολάρια από τις συλλήψεις πριγκίπων και αξιωματούχων
Στους υπόπτους που έχουν συλληφθεί για διαφθορά προσφέρεται η δυνατότητα της διευθέτησης έναντι υψηλού χρηματικού ποσού, προκειμένου να αποφύγουν τη δίκη
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ενδέχεται να ανακτήσουν χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από συνομιλίες με στόχο τη διευθέτηση της υπόθεσής τους με τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για διαφθορά, όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων κρατούνται  εξέχοντες πρίγκιπες, αξιωματούχοι και δισεκατομμυριούχοι για διαφθορά.
Στους υπόπτους προσφέρεται η δυνατότητα της διευθέτησης, προκειμένου να αποφύγουν τη δίκη, όπως σημειώνει το Bloomberg επικαλούμενο ανώτατο Σαουδάραβα αξιωματούχο.
Αν οι ύποπτοι για διαφθορά δεχθούν την πρόταση, τότε διεξάγονται συνομιλίες από μια ειδική επιτροπή για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες.
Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν τα ποσά που οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι έχουν συσσωρεύσει παράνομα, όχι ολόκληρος ο πλούτος τους και οι αρχές εκτιμούν ότι το κράτος θα μπορούσε να ανακτήσει πόρους μεταξύ 50 και 100 δισ. δολαρίων.
Η εκστρατεία κατά της διαφθοράς, η οποία άγγιξε και τη βασιλική οικογένεια στο πρόσωπο του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed bin Talal, προκάλεσε πραγματικό σοκ στο βασίλειο αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η εκστρατεία έχει διευρυνθεί στον στρατό.
Τουλάχιστον 14 αξιωματικοί που εργάστηκαν στο υπουργείο Άμυνας και δύο συνταξιούχοι στρατιωτικοί της Εθνικής Φρουράς κρατήθηκαν υπό την υπόνοια ότι εμπλέκονται σε οικονομικές συμβάσεις, που έχουν «σκιές» διαφθοράς, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.
Η ρυθμιστική αρχή της Σαουδικής Αραβίας έχει «παγώσει» τους λογαριασμούς των αξιωματούχων που κρατούνται ή βρίσκονται υπό έρευνα για το θέμα.
Η μάχη κατά της διαφθοράς δεν θα πλήξει  τις ξένες επενδύσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας, Khalid Al-Falih.
«Είμαι σε επαφή με πολλούς ξένους επενδυτές, όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια πολύ περιορισμένη εγχώρια υπόθεση», δήλωσε ο Al-Falih στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διάσκεψης για το κλίμα της Βόννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης