Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διασώθηκε η ιταλική τράπεζα Carige - Εξασφάλισε κεφάλαια 350 εκ ευρώ

Reuters: Διασώθηκε η ιταλική τράπεζα Carige - Εξασφάλισε κεφάλαια 350 εκ ευρώ
Μετά την απώλεια περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2013, η τράπεζα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει η επιβίωσή της
Τη διάσωσή της εξασφάλισε η ιταλική τράπεζα Carigeμετά τη  στήριξη από τους βασικούς μετόχους οι οποίοι εξασφάλισαν το ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ (661 εκατομμύρια δολάρια) που απαιτούνταν  για τη διάσωσή της.
Η αποτυχία την τελευταία στιγμή της υπογραφής συμφωνίας της τράπεζας για την ανακεφαλαιοποίησή της είχε προκαλέσει τρόμο στον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας, προκαλώντας μια πρόσφατη εκποίηση μετοχών άλλων δανειστών που θεωρούνταν ευάλωτοι.
Η Carige, με τα επισφαλή δάνεια και τις συσσωρευμένες ζημίες, πρέπει να ενισχύσει το ισχυρό κεφάλαιο της, το οποίο υπολείπεται του κατώτατου ορίου που προτείνουν οι εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέχρι το τέλος του έτους.
Μετά την απώλεια περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2013, η τράπεζα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει η επιβίωσή της εάν αποτύχει το σχέδιο αύξησης κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των εκχωρήσεων περιουσιακών στοιχείων και της ανταλλαγής χρεών.
Η Carige δήλωσε  ότι είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τη νέα έκδοση μετοχών στις 22 Νοεμβρίου προσφέροντας νέες μετοχές με ένα 1 ευρώ.
Το απόθεμα δεν διαπραγματεύθηκε τις τελευταίες δύο μέρες και έκλεισε την Τετάρτη στο 0,1473 ευρώ.
Η προσφορά θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης