Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πορεία στην Ελλάδα για να τιμήσει εξέγερση του 1973 εναντίον της χούντας, ξεσπά σε συγκρούσεις

tags :
Reuters: Πορεία στην Ελλάδα για να τιμήσει εξέγερση του 1973 εναντίον της χούντας, ξεσπά σε συγκρούσεις
Στο τέλος της πορείας, κουκουλοφόροι νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία στην περιοχή Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας, συχνά περιοχή για τέτοιες συγκρούσεις
Η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με κουκουλοφόρους νέους στην Αθήνα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, όταν χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε πορεία, για να τιμήσουν την αιματηρή εξέγερση του 1973 που βοήθησε να ανατραπεί η στρατιωτική χούντα που τότε κυβερνούσε τη χώρα.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέληξαν ειρηνικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς ορισμένοι Έλληνες κατηγορούν ότι υποστήριξαν την επταετή στρατιωτική δικτατορία. 
Περίπου 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.
Στο τέλος της πορείας, κουκουλοφόροι νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία στην περιοχή Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας, συχνά περιοχή για τέτοιες συγκρούσεις. 
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους αντιμετωπίσει.
Νωρίτερα την Παρασκευή, οι Έλληνες κατέθεσαν στεφάνια στο Πολυτεχνείο Αθηνών, για να τιμήσουν εκείνους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. 
Η χούντα κατέρρευσε σε λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα.
Η ετήσια διαμαρτυρία γίνεται συχνά σημείο εστίασης για διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και των μέτρων λιτότητα, που έχουν επιβληθεί από τους διεθνείς δανειστές της χώρας. 
Η κρίση που ξέσπασε το 2010 άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άνεργους.
Μετά από επτά χρόνια λιτότητας, οι Έλληνες ελπίζουν ότι θα βγουν από την εποπτεία των δανειστών τον Αύγουστο του 2018, όταν λήγει το τρίτο διεθνές πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. 
Πολλοί από αυτούς κατηγορούν την ελίτ της πολιτικής ότι οδήγησε της χώρα σε πτώχευση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης