Τελευταία Νέα
Διεθνή

SPD: Νέες εκλογές στη Γερμανία αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη «Τζαμάικα»

SPD: Νέες εκλογές στη Γερμανία αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη «Τζαμάικα»
Ανεξάρτητα από την έκβαση των διευρευνητικών συζητήσεων για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού τύπου "Tζαμάικα" το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) συνεχίζει να μην είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες. Εάν αποτύχουν οι διερευνητικές συζητήσεις θα προκύψουν νέες εκλογές.
«Μολαταύτα πιστεύω ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), οι Χριστιαανοκοινωνιστές (CSU), οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα συμφωνήσουν στο τέλος.
 Τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στις συζητήσεις προσανατολίζονται σε έναν κοινό παρονομαστή. Προοιωνίζεται εν τούτοις ένας συνασπισμός της δυσπιστίας»,  δήλωσε η Andrea Nahles, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, σε σημερινή της συνέντευξη στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Η κα Νahles δήλωσε επίσης "εν μέρει εμβρόντητη" από τις μέχρι τώρα διερευνητικές συζητήσεις και επέκρινε την καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν αρκεί απλώς να συντονίζει.
Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συζητήσεις οι οποίες επρόκειτο να τελειώσουν χθες παρατάθηκαν και συνεχίζονται σήμερα το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση για το Σαββατοκύριακο αφού παραμένουν ακόμα ανοιχτά σημαντικά οικονομικά και κλιματικά θέματα, αλλά και το μεγάλο αγκάθι το μεταναστευτικό / προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης