Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Στα top picks παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ - Τιμή στόχος 10,7 ευρώ και σύσταση «buy»

Eurobank Equities: Στα top picks παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ - Τιμή στόχος 10,7 ευρώ και σύσταση «buy»
H απόφαση για διανομή ειδικού μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα»
Στα top picks διατηρεί τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το γ΄τρίμηνο του 2017, σε ανάλυσή της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η δύναμη ξυπνάει (The Force awakens)».
Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, μετά την «αστρονομική» λειτουργική απόδοση στο γ΄τρίμηνο, με την αύξηση των EBITDA κατά 14%, η απόφαση για διανομή ειδικού μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή αποτέλεσε «το κερασάκι στην τούρτα».
Το προτεινόμενο μέρισμα αποδεικνύει την προθυμία της διοίκησης να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή διάρθρωση και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των μετόχων.
H Εurobank Equities έχει θέσει την τιμή στόχο στα 10,7 ευρώ, με σύσταση buy για τον τίτλο του ΟΠΑΠ.
Τα EBITDA που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το γ' τρίμηνο του 2017 ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Στο γ΄ τρίμηνο 2017 τα καθαρά έσοδα προ εισφορών αυξήθηκαν κατά 11,9% στα 357,4 εκατ. ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιδόσεων των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού και την αυξανόμενη συνεισφορά των VLTs.
Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφωθηκαν στα 223,5 εκατ. και για το γ’ τρίμηνο 2017 στα  92,9 εκατ. ευρώ  αυξημένα κατά  49%.  
Προσαρμοσμένα για την  αναστροφή  επίδικων προβλέψεων ύψους 14,7 εκατ. που ενίσχυσαν τα μεγέθη γ’ τριμήνου 2017 καθώς και για ποσό ύψους 6,4 εκατ. που αφορούσε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα σχετιζόμενα με την διαιτησία για τα VLTs που είχαν  επιβαρύνει  τα  αποτελέσματα  γ’  τριμήνου  2016.
Τα EBITDA γ’ τριμήνου 2017  ανήλθαν στα 78,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 13,6% σε ετήσια βάση.  
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή οι ταμειακές ροές ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της, ενώ ο ΟΠΑΠ τερματίζει το γ' τρίμηνο με καθαρή θέση ύψους 235 εκατ. ευρώ.
Το κύριο χαρακτηριστικό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το γ'΄τρίμηνο του 2017 η ανακοίνωση ειδικού μερίσματος ύψους 0,70 ανά μετοχή.
Το Πάμε Στοίχημα σημείωσε αύξηση 21% σε ετήσια βάση.
Αυτό υποστηρίχθηκε από μια εντυπωσιακή απόδοση από τα νέα εικονικά παιχνίδια, τα οποία η Eurobank Equities εκτιμά ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουν να ενισχύουν τα έσοδα της εισηγμένης.
Το πιο σημαντικό, είναι ότι το Πάμε Στοίχημα το βασικό παιχνίδι του ΟΠΑΠ φαίνεται να καταγράφει διαδοχική βελτίωση, απόδειξη της αποτελεσματικότητας των πρόσφατων προσπαθειών του για την αναζωογόνηση του παιχνιδιού.
Τα έσοδα από τις λοταρίες αυξήθηκαν κατά 1,7% προωθούμενα από το Joker, ενώ το Kino παρέμεινε σε μια ελαφρώς καθοδική πορεία.
Όσο για τα VLTs, αυτά συνεισέφεραν έσοδα 16 εκατ. σε συγχρονισμό με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, δείχνοντας κάπως βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης