Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – Αυξημένα αστυνομικά μέτρα, κλείνουν σταθμοί του μετρό

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – Αυξημένα αστυνομικά μέτρα, κλείνουν σταθμοί του μετρό
Άνοιξαν χθες οι πύλες του Ιδρύματος που τελούσε τα τελευταία 24ωρα υπό κατάληψη
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία το απόγευμα προς την αμερικανική πρεσβεία.
Η Τροχαία έχει ανακοινώσει ότι σταδιακά θα απαγορεύεται η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες του κέντρου ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στο μετρό.
Συγκεκριμένα, με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 15:00 ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.
Για τις φετινές εκδηλώσεις η αστυνομία έχει αναπτύξει – για ακόμα μια φορά – έναν εκτεταμένο σχεδιασμό για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχεδιασμό αυτό εμπλέκεται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Άλλωστε η πρόσφατη επίθεση κατά αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη με καλάσνικοφ, έχει εκτοξεύσει στα ύψη την ανησυχία στην ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο ενός νέου «χτυπήματος».
Πάντως, οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν από χθες το απόγευμα, καθώς έληξε η κατάληψη του Ιδρύματος, στην οποία είχαν προχωρήσει ομάδες αναρχικών.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου μπαίνει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να διερευνηθούν από την Αστυνομία αδικήματα, μεταξύ άλλων
κατάληψη δημοσίου κτιρίου και τυχόν άσκηση παράνομης βίας.
Σημειώνεται ότι η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 15:00 μετά το μεσημέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης