Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου - Σε ιστορικά υψηλά ο Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street, μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου - Σε ιστορικά υψηλά ο Nasdaq
Ώθηση και από τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα από τη Wal-Mart και τη Cisco Systems
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (16/11/2017) η Wall Street, ανακάμπτοντας μετά από δύο ημέρες απωλειών, στον απόηχο της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά και των ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τη Wal-Mart και τη Cisco Systems.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,8%, στις 23.458,36 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,82% και έκλεισε στις 2.585,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,30% υψηλότερα, στις 6.793,29 μονάδες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε σήμερα το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, με 227 ψήφους υπέρ και 205 κατά.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από το 2018, από το τρέχον 35%, και τη μείωση των φορολογικών κλιμάκων από επτά σε τέσσερις.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής, Paul Ryan, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε «περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερους μισθούς».
Από τους Δημοκρατικούς δεν ψήφισε κανένας υπέρ, ενώ 13 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά.






Ωστόσο, για να γίνει νόμος το νομοσχέδιο, έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του, με τη συζήτηση να μετατοπίζεται τώρα στη Γερουσία, της οποίας η ξεχωριστή πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση έχει ήδη συναντήσει αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους.
Στη σημερινή «εκτόξευση» του Nasdaq συνέβαλε το «άλμα» 5,2% στη μετοχή της Cisco, η οποία ανέφερε χθες (15/11) κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, εν μέρει χάρη στις ισχυρές πωλήσεις εφαρμογών λογισμικού.
Σημαντικά κέρδη 10,9% κατέγραψε και η μετοχή της Wal-Mart, ανερχόμενη σε ιστορικά υψηλά, καθώς η εταιρεία ανέφερε επίσης κέρδη και έσοδα ανώτερα των προσδοκιών, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των λαχανικών και των διαδικτυακών πωλήσεων.
Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν ταυτόχρονα και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% τον Οκτώβριο του 2017, περισσότερο από την αύξηση 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση κατά 10.000 στο υψηλό έξι εβδομάδων των 294.000, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να υποχωρήσουν στις 235.000.
Η πρόεδρος της Federal Reserve (Fed) του Κλίβελαντ, Loretta Mester, εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα, χαρακτηρίζοντας κατάλληλη μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς, όπως τόνισε, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται κοντά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός, αν και χαμηλός, αναμένεται να αυξηθεί.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, υπό πίεση παρέμεινε σήμερα το πετρέλαιο, κλείνοντας με απώλειες 0,3% στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 55,14 δολ. ανά βαρέλι, καθώς η αυξημένη αμερικανική παραγωγή απειλεί να υπονομεύσει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής.
Χθεσινά (15/11) στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου 2017, ενώ η συνολική αμερικανική παραγωγή αργού ανήλθε στα ιστορικά υψηλά των 9,65 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης