Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για το πετρέλαιο λόγω της αυξημένης παραγωγής - Στα 55,14 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 0,3% για το πετρέλαιο λόγω της αυξημένης παραγωγής - Στα 55,14 δολ. ανά βαρέλι
Το Brent έκλεισε με απώλειες 0,82%, στα 61,36 δολ. ανά βαρέλι
Υπό πίεση παρέμεινε σήμερα (16/11/2017) το πετρέλαιο, κλείνοντας με νέες απώλειες, καθώς η αυξημένη αμερικανική παραγωγή απειλεί να υπονομεύσει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 19 σεντς, στα 55,14 δολ. ανά βαρέλι - το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.
Την ίδια ώρα, το Brent έκλεισε με απώλειες 0,82% ή 51 σεντς, στα 61,36 δολ. ανά βαρέλι.
Χθεσινά (15/11) στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου 2017, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν ότι η συνολική αμερικανική παραγωγή αργού ανήλθε σε σχεδόν 9,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα - η ιστορικά μεγαλύτερη μέση εβδομαδιαία παραγωγή, βάσει των αρχείων της Υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας μετά τον Μάρτιο του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός και άλλοι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου συμφώνησαν πέρυσι να μειώσουν την παραγωγή αργού κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Ιανουαρίου του 2017 και του Μαρτίου του 2018, έτσι ώστε να τονώσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού»
Υπουργοί Πετρελαίου από διάφορες χώρες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι πιθανώς η συμφωνία θα επεκταθεί, κατά πάσα πιθανότητα έως τα τέλη του 2018.
Οι αγορές παρακολουθούν στενά τις δηλώσεις από αξιωματούχους βασικών «παικτών», όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το μέγεθος της επέκτασης της συμφωνίας.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης