Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, στον απόηχο macro - Στα 1.278,20 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, στον απόηχο macro - Στα 1.278,20 δολ. ανά ουγγιά
Απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (16/11/2017) ο χρυσός, καθώς ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ η ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών πίεσε τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου σε χαμηλά επίπεδα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη μόλις 50 σεντς, στα 1.278,20 δολ. ανά ουγγιά, μετά από τις χθεσινές απώλειες 0,4%.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης της Fed Φιλαδέλφειας για τη μεταποίηση υποχώρησε στις 22,7 μονάδες τον Νοέμβριο, από 27,9 τον Οκτώβριο.
Την ίδια ώρα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν μια απροσδόκητη αύξηση κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα, ανερχόμενες στο υψηλό έξι εβδομάδων των 294.000 και ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να υποχωρήσουν στις 235.000.
Τα στοιχεία ενδεχομένως να μπορούσαν να προβληματίσουν τη Fed ως προς τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, αν και μια αύξηση κατά την επόμενη συνεδρίασή της, τον Δεκέμβριο, θεωρείται δεδομένη από την αγορά.
Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο με 227 ψήφους υπέρ και 205 κατά, με 13 Ρεπουμπλικάνους να μην το υποστηρίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από το 2018, από το τρέχον 35%, και μείωση των φορολογικών κλιμάκων από επτά σε τέσσερις.
Εν τω μεταξύ, στην ήπια άνοδο του χρυσού συνέβαλε και η σταθεροποίηση του δολαρίου, εν μέσω μιας βελτίωσης της επενδυτικής όρεξης για ανάληψη ρίσκου.
Περί τις 22:00, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 113 γιεν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης