Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ δε βρίσκεται σε πλήρεις ρυθμούς ανάπτυξης

Evans (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ δε βρίσκεται σε πλήρεις ρυθμούς ανάπτυξης
Ο επικεφαλής της Chicago Fed τόνισε ότι εάν το ποσοστό ανεργίας υποχωρήσει στο 3%, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί πλήρης ανάπτυξη
Την εκτίμησή του ότι η αμερικανική οικονομία δε βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε χαμηλά 17 ετών, εξέφρασε ο επικεφαλής της Chicago Fed, Charles Evans, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της UBS στο Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει «μετριοπαθή» ή «επιθετική» αντίδραση από τους επενδυτές.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την οικονομία των ΗΠΑ, ο Evans τόνισε ότι «βρίσκεται σε αρκετά καλή πορεία, αλλά δε θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως μία οικονομία που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη», τονίζοντας εν συνεχεία ότι το ποσοστό ανεργίας στο 4,5% είναι «φυσιολογικό».
«Θα μπορούσε ναείναι είτε υψηλότερο είτε χαμηλότερο από αυτό ποσοστό», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Chicago Fed, «για να προσθέσει ότι «δε βλέπω η τρέχουσα αγορά εργασία να ωθεί την οικονομία σε πλήρεις ρυθμούς ανάπτυξης».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν η ανεργία υποχωρήσει στο 3%, τονίζοντας ότι «έχουμε ακόμα κάποια απόσταση από το να επιτευχθεί αυτό».
Παράλληλα, ο Evans απέφυγε να σχολιάσει εάν μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει «μετριοπαθή» ή «επιθετική» αντίδραση από τους επενδυτές.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το ποσοστό ανεργίας της χώρας υποχώρησε στο 4,1% το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2000.
Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν συζητήσει κατά διάστήματα την πρόθεσή τους να επιτρέψουν στο ποσοστό ανεργίας να υποχωρήσει περαιτέρω, προκειμένου να προωθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και να αυξήσει τις καταναλωτικές και επενδυτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης