Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευθετήσει τους όρους του Brexit

Weber (ΕΛΚ): Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευθετήσει τους όρους του Brexit
Εφικτή η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο επικεφαλής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να διευθετήσει τους όρους του διαζυγίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή διαφορετικά θα διακινδυνεύσει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα (15/11/2017) ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber, μετά από συνάντηση που είχε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May.
O Weber τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να επιλύσει διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμών οικονομικών δεσμεύσεών της.
Χθες (14/11), ο Weber είχε δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή «δεν φαίνεται ότι πρόκειται να εισέλθουμε στη δεύτερη φάση» τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, μετά τη σημερινή συνάντηση με τη May, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ότι νιώθει ότι είναι εφικτή μια πρόοδος και ότι «υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό».
Έξω από την Downing St., ο Weber δήλωσε ότι η Βρετανία δεν χρειάζεται να ορίσει ένα ακριβές ποσό για τον λογαριασμό του Brexit, αλλά πρέπει να «διευκρινίσει τις δεσμεύσεις» στις οποίες είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης