Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος
Αιματοβαμμένα πλεονάσματα», «φιλοδωρήματα», «μπαχτσίσια» είναι μόνο μερικές από τις μομφές που αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής
Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, με αφορμή το κατεπείγον νομοσχέδιο για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια, με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε μια γενικευμένη συζήτηση στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Η κυβέρνηση δέχεται ομοβροντία πυρών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την προέλευση της «υπεραπόδοσης» για «σπουδή» να διανείμει κοινωνικό μέρισμα, «με στόχο να αλλάξει την ατζέντα», ενώ της καταλογίζεται ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν υπερφορολόγησης των πολιτών και εξόντωσης της μεσαίας τάξης.
«Αιματοβαμμένα πλεονάσματα», «φιλοδωρήματα», «μπαχτσίσια» είναι μόνο μερικές από τις μομφές που αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής, που οδηγεί στην υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απέρριψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν χρειαζόταν καμία δικαιολογία για να προχωρήσει στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς αυτό προκύπτει από το πλεόνασμα που κατάφερε στο 3% του ΑΕΠ, από το 1,75 που είχε υποχρέωση.
Ο κ. Μπαλαούρας εξήγησε, ότι λόγω αυτού δίνονται 720 εκατ. ευρώ και μοιράζονται σε 3.400.000 πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
«Οι εισηγητές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, μίλησε ο μεν ένας για ανάγκη της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα και ο δε άλλος είπε, ότι δίνεται λόγω των εκλογών που έκανε η Κεντροαριστερά.
Είναι για γέλια ότι μεταφέρουν τέτοια επιχειρήματα.
Ξεχάσατε να πείτε στην ομιλία σας για τον Κουφοντίνα και για την καταστροφή στη Σύμη.
Είναι λογικά πράγματα αυτά;» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και να κάνουν μετά κριτική, όσο αυστηρή και σκληρή να είναι.
«Δυστυχώς στεναχωριέμαι, γιατί κόμματα ιστορικά, που έχουν ένα μεγάλο ή μικρότερο εύρος στην ελληνική κοινωνία, δεν έχουν στρατηγική.
Ζαλισμένοι, σε απόγνωση σε ένα τρύπιο κότερο, είχατε μάθει να κυβερνάτε εναλλασσόμενοι, χαρίζοντας πακτωλούς χρημάτων, λεηλατήσατε τη χώρα μαζί με τους φίλους σας και στο τέλος χρεοκοπήσατε τους ανθρώπους, όχι όμως όλους τους δικούς σας» συνέχισε, απευθυνόμενος προς την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης