Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από πετρέλαιο και General Electric

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από πετρέλαιο και General Electric
H μετοχή της General Electric «βούλιαξε» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας με «βουτιά» 5,9%
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (14/11/2017) η Wall Street, καθώς ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα εξέγειραν ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομία και άσκησαν πιέσεις στα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να υποχωρεί σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας, ενώ έντονες πιέσεις άσκησε και η διολίσθηση της μετοχής της General Electric στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,13%, στις 23.409,47 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,23% και έκλεισε στις 2.578,87 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 6.737,87 μονάδες.
H μετοχή της General Electric «βούλιαξε» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας με «βουτιά» 5,9% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς το πολυαναμενόμενο σχέδιο του διευθύνοντα συμβούλου κ. John Flannery για την ανάκαμψη της εταιρείας, δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές.
Η ενέργεια ήταν ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις, στον απόηχο ορισμένων πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν οικονομικών στοιχείων για την Κίνα.






Στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την ανάπτυξη των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στην Κίνα, όλα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκιών.
Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα, με τον δείκτη Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,5%.
Η απόδοση του κινεζικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών, ενώ οι τιμές του χαλκού αντέδρασαν με απώλειες.
Το πετρέλαιο έκλεισε με βαριές απώλειες 1,9%, στα 55,70 δολ. ανά βαρέλι - που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Νοεμβρίου 2017 - καθώς η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για εξισορρόπηση της αγοράς.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται καθ’ οδόν για να κατακτήσουν την ηγετική θέση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2025, προσθέτοντας πως η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού αναμένεται να αυξηθεί κατά 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα από τον κλάδο του λιανεμπορίου.
Η Home Depot reported ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, με τη μετοχή της εταιρείας να τερματίζει με άνοδο 1,6%.
Από την άλλη, η μετοχή της TJX Companies, της μητρικής της TJ Maxx, σημείωσε πτώση 4%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα προωθήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση εντός του 2017.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Σημειώνεται ότι οι ελπίδες για μείωση του εταιρικού φόρου, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Donald Trump, βοήθησαν στην «εκτόξευση» του S&P 500 κατά 20% από την εκλογή του αμερικανού προέδρου, το 2016.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε και η συζήτηση που πραγματοποίησαν στη Φρανκφούρτη οι επικεφαλής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, με την επικοινωνία των έκτακτων μέτρων στις αγορές να αποτελεί το κεντρικό ζήτημα.
Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, δήλωσε πως οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ακόμη και στις λέξεις που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν την πολιτική τους, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν απαντήσουν σωστά στις προσδοκίες της αγοράς, τότε αυτό φαίνεται στη μεταβλητότητα των αγορών.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι να υπάρξει μια ανοδική πορεία στον πληθωρισμό.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, τόνισε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του «Dow Jones» ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Allianz, Mohamed El-Erian, για τη θέση του αντιπροέδρου της Fed, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Stanley Fischer.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση 0,4% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 0,1%.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης