Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά πτωτικά η Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και Κίνα στο επίκεντρο

Οριακά πτωτικά η Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και Κίνα στο επίκεντρο
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (14/11/2017) η Wall Street, καθώς ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα εξέγειραν ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,28%, στις 23.373,55 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,38% και κινείτο στις 2.574,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,43% χαμηλότερα, στις 6.728,87 μονάδες.
Στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την ανάπτυξη των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στην Κίνα, όλα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκιών.
Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα, με τον δείκτη Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,5%.
Η απόδοση του κινεζικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών, ενώ οι τιμές του χαλκού αντέδρασαν με απώλειες.



Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα από τον κλάδο του λιανεμπορίου.
Η Home Depot reported ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο η μετοχή της εταιρείας άνοιξε με οριακές απώλειες.
Από την άλλη, η μετοχή της TJX Companies, της μητρικής της TJ Maxx, σημείωνε πτώση 3,2%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα προωθήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση εντός του 2017.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Σημειώνεται ότι οι ελπίδες για μείωση του εταιρικού φόρου, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Donald Trump, βοήθησαν στην «εκτόξευση» του S&P 500 κατά 20% από την εκλογή του αμερικανού προέδρου, το 2016.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται και η συζήτηση που πραγματοποιούν στη Φρανκφούρτη οι επικεφαλής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, με την επικοινωνία των έκτακτων μέτρων στις αγορές να αποτελεί το κεντρικό ζήτημα.
Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, δήλωσε πως οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ακόμη και στις λέξεις που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν την πολιτική τους, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν απαντήσουν σωστά στις προσδοκίες της αγοράς, τότε αυτό φαίνεται στη μεταβλητότητα των αγορών.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι να υπάρξει μια ανοδική πορεία στον πληθωρισμό.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον προσεχή Δεκέμβριο.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση 0,4% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 0,1%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης