Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά υψηλότερα η Wall Street - Πιέσεις από General Electric, αβεβαιότητα για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Οριακά υψηλότερα η Wall Street - Πιέσεις από General Electric, αβεβαιότητα για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Η μετοχή της General Electric σημείωσε «βουτιά» 7,2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο ήμισυ το τριμηνιαίο της μέρισμα
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (13/11/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν, ωστόσο, επιφυλακτικοί, εν μέσω της αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, αλλά και των έντονων πιέσεων από τη μετοχή της General Electric.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,07%, στις 23.439,70 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,10% και έκλεισε στις 2.584,84 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,10% υψηλότερα, στις 6.757,60 μονάδες.
Μεταξύ των μετοχών που δέχτηκαν τις περισσότερες πιέσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν εκείνη της General Electric, η οποία σημείωσε «βουτιά» 7,2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο ήμισυ το τριμηνιαίο της μέρισμα, ενώ εξέδωσε πιο αδύναμους από τους αναμενόμενους στόχους για το 2018.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Mattel «εκτοξεύτηκε» κατά 20%, στον απόηχο της είδησης ότι η Hasbro έχει προσεγγίσει την εταιρεία για μια πιθανή εξαγορά.
Το κλίμα στις αγορές είναι ιδιαίτερα νευρικό τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση πριν το τέλος του 2017.






Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Σημειώνεται ότι οι ελπίδες για μείωση του εταιρικού φόρου, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Donald Trump, βοήθησαν στην «εκτόξευση» του S&P 500 κατά 20% από την εκλογή του αμερικανού προέδρου, το 2016.
Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones κατέγραψαν απώλειες την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε εννέα εβδομάδες.
Καθώς η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 οδεύει στο τέλος της, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ προκειμένου να προβούν σε στοιχήματα.
Ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) απέχει έναν μήνα ακόμη, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε ότι αναμένει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, παρά την επιφυλακή γύρω από τον χαμηλό πληθωρισμό.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, με την προϋπόθεση να παραμείνει σε τροχιά ο πληθωρισμός.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με οριακά κέρδη μόλις 2 σεντς έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 56,76 δολ. ανά βαρέλι, καθώς η στήριξη από την ένταση στη Μέση Ανατολή αντιστάθμισε την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή.
Το πετρέλαιο βρήκε στήριξη στους φόβους για ενδεχόμενες αναταραχές που μπορεί να φέρει στην παροχή πετρελαίου της Μέσης Ανατολής ο χθεσινός σεισμός κοντά στα σύνορα Ιράν και Ιράκ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης