Τελευταία Νέα
Διεθνή

WP: Ελληνικό δικαστήριο καταδικάζει σε φυλάκιση 2 μουσουλμάνους κληρικούς μετά την τέλεση κηδείας

WP: Ελληνικό δικαστήριο καταδικάζει σε φυλάκιση 2 μουσουλμάνους κληρικούς μετά την τέλεση κηδείας
Η Ελλάδα με θρήσκευμα Χριστιανό Ορθόδοξο έχει ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό τουρκική και εδρεύει στα βορειοανατολικά της χώρας
Στην καταδίκη των δύο μουσουλμάνων κληρικών που τέλεσαν κηδεία, χωρίς να έχουν την εξουσιοδότηση από το ελληνικό κράτος, αναφέρεται με δημοσίευμα της η Washington Post.
Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε δύο μουσουλμάνους κληρικούς σε επτά μήνες φυλάκισης, καθώς προχώρησαν στην τέλεση κηδείας, αντί να χρησιμοποιήσουν ιεροκήρυκα του κράτους.
Το δικαστήριο τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, έκρινε τους δύο άνδρες ένοχους για τη θρησκευτική τελετή και ότι σφετερίστηκαν την εξουσία, αλλά οι ποινές ανεστάλησαν και δεν κρατήθηκαν.
Η Ελλάδα με θρήσκευμα Χριστιανό Ορθόδοξο έχει ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό τουρκική και εδρεύει στα βορειοανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί αξιωματούχοι είναι ως επί το πλείστον διορισμένοι από το κράτος, αλλά πολλοί μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν μια παράλληλη λειτουργία, που βασίζεται στις τοπικές κοινότητες.
Η κηδεία έλαβε χώρα το 2016 σε χωριό μειονότητας, μετά το θάνατο ενός 19χρονου στρατιώτη σε κολυμβητικό ατύχημα.
Αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού ταξίδεψαν περίπου 230 χιλιόμετρα, για να παραβρεθούν στο δικαστήριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης